Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Reizen met coronapas: akkoord met VK en Canada dichtbij

23-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
460 keer bekeken
  •  
coronacheckapp 1127
Met je Digitaal Corona Certificaat (DCC) naar het Verenigd Koninkrijk of Canada reizen wordt binnenkort mogelijk. De Europese Commissie is al ver met onderhandelingen hierover met de Britten. De Europese leiders zijn ook optimistisch over een deal met Canada over het coronapaspoort.
Persbureau Bloomberg meldt op basis van een diplomatieke memo dat de gesprekken met de Canadese regering veelbelovend verlopen. Gevaccineerde EU-burgers zouden in september welkom kunnen zijn in Canada. Voor het VK wordt al eerder een akkoord verwacht.

Gesprekken met VS, Japan en Australië

Daarnaast is de commissie ook nog in gesprek met de VS, Japan en Australië over wederzijdse erkenning van een coronareispas. Met Washington lopen de onderhandelingen daarentegen stroef. Dat zou komen doordat de Verenigde Staten geen federaal certificatiesysteem kennen.

Digitale coronareispas in EU

In de EU is sinds 1 juli het Digitaal Corona Certificaat van kracht waarmee de houder kan aantonen dat hij ofwel volledig is gevaccineerd, ofwel een recente negatieve uitslag van een PCR-test heeft, ofwel al Covid-19 heeft gehad en antilichamen heeft. Tussen 1 en 19 juli werden er in de EU meer dan 290 miljoen certificaten uitgegeven, waarvan 230 miljoen voor mensen die al volledig gevaccineerd zijn. Met het certificaat, digitaal of geprint, kunnen ze in principe zonder omhaal binnen de EU reizen. Die mogelijkheid hoopt de commissie ook naar buiten de EU uit te breiden. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!