Kassa

Inchecken in ov nu ook met smartphone

22-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP_mobiel betalen_930x520
Reizen in het ov zonder ov-chipkaart, maar met smartphone is vanaf maandag voor grotere groepen mensen mogelijk. Na een proef op beperkte schaal kunnen klanten van Vodafone, KPN en KPN-dochters Simyo, Yes Telecom en Telfort die een Android toestel hebben, vanaf nu in- en uitchecken door middel van ov-chip mobiel.
Vol tarief reizen
Mensen die gebruik willen maken van de mogelijkheid moeten zich aanmelden op ov-chipmobiel.nl waarna de digitale ov-kaart op de smartphone kan worden geïnstalleerd. In het begin is de dienst alleen beschikbaar voor mensen die vol tarief reizen en automatisch hun reissaldo opladen. Eventuele leeftijdskorting wordt ook verwerkt.
Translink
Later krijgen reizigers met een kortingkaart of abonnement ook de smartphonemogelijkheid. Andere telecomproviders moeten eerst een overeenkomst sluiten met Translink, het bedrijf achter de ov-chipkaart, voordat hun klanten ook ov-chip mobiel kunnen gebruiken. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

dirk40
dirk4022 mei 2017 - 11:38

Het is vooralsnog 1 drama om deze app te installeren ondanks dat ik NFC en KPN op mijn mobiel heb...deze app vraagt om een nummer te bellen a 50cent voor iets wat niet werkt.Translink heeft de volgende melkkoe uitgevonden ....eerst is de app gratis en later moet je ervoor betalen.Laten ze eerst de gestolen miljoenen terug betalen aan mensen die vergeten zijn uit te checken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!