Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Reissites vormen front tegen overname Google

27-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
google_groot_05.jpg
Verschillende populaire reiswebsites hebben een front gevormd tegen de overname van ITA Software door internetzoekmachine Google. ITA is de grootste leverancier van vluchtgegevens. Volgens de tegenstanders zou Google door de overname te veel invloed krijgen in de reiswereld. Dat berichtte The Wall Street Journal dinsdag.
Exploitanten van reissites Expedia, Kayak, Sabre en Farelogix lobbyen samen onder de noemer FairSearch.org bij het Amerikaanse ministerie van Justitie om de deal tegen te gaan. Ook binnen het Amerikaanse Congres proberen zij medestanders te vinden. De bedrijven zijn bang dat Google alle macht krijgt over de verkoop van vliegreizen via internet omdat het door de overname de controle krijgt over de software die veelvuldig in de onlinereisbranche wordt gebruikt.
Google stelt dat het bedrijf door de aankoop meer nuttige informatie aan zijn gebruikers kan verschaffen wanneer ze op zoek zijn naar een vlucht. De reissites zijn bang dat Google ze geen toegang meer tot de software geeft. Ook Microsoft is tegen de deal. Hun zoeksite Bing gebruikt ook de data van ITA.
Bij ongeveer 65 procent van de vluchten die direct geboekt worden via internet, wordt gebruikgemaakt van de ITA-software. ITA geeft zelf geen commentaar.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!