Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Reissector niet eens met sluiting teststraat op Schiphol

14 sep 2020
  •  
leestijd 1 minuten
vliegen schiphol 1127

De luchtvaart en reissector is het niet eens met de beslissing van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) om de coronateststraat op Schiphol dit weekeinde alweer te sluiten. Volgens de sector moet het openblijven. "Het laatste wat we nu kunnen gebruiken, is warrig beleid", zegt voorman Marnix Fruitema van de Nederlandse vliegkoepel Barin tegen De Telegraaf.

Volgens Fruitema zetten hakkentakkenmaatregelen mensen op het verkeerde been. "Terwijl juist het herstel van het consumentenvertrouwen richting luchtvaart komende maanden het allerbelangrijkste is voor het bedrijfsleven", stelt hij vast.

Ook ANVR-topman Frank Oostdam vindt dat de testmogelijkheden op Schiphol en andere luchthavens juist moeten worden uitgebreid om de veiligheid van vliegreizen te waarborgen. "Iedere passagier die vertrekt en terugkomt, zou eigenlijk gelijk getest moeten worden. Dan pas kan het vertrouwen terugkeren", vindt hij.

Volgens Schiphol moet er juist meer getest worden

Schiphol schreef op 2 september nog in een brief aan minister De Jonge dat er meer getest moet worden. Ook de digitalisering van gezondheidsverklaringen en het verplichten van mondkapjes moeten prioriteit krijgen. Dat laatste heeft de luchthaven alvast op basis van een ’dringend advies’ ingevoerd op Schiphol.

Bron: De Telegraaf

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar