Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Reisbranche kijkt zon het liefst het land uit

02-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
435191.jpg
Voor de reisbranche kan het niet snel genoeg afgelopen zijn met het mooie weer. ,,Het mooie weer van de laatste tijd helpt ons niet echt, zeker niet nu mensen steeds later boeken'', zei een woordvoerster van brancheorganisatie ANVR vrijdag.
Een paar jaar geleden boekten mensen hun zomervakantie maanden van tevoren. ,,In februari of maart weet je natuurlijk nog niet wat voor weer het hier in de zomer wordt'', aldus de woordvoerster. De afgelopen jaren is de trend dat mensen steeds later boeken. ,,De laatste tijd wordt de periode tussen boeken en vertrek extreem kort'', aldus de ANVR. ,,We maken mee dat mensen een verre reis pas een week tevoren boeken.''
Verre reizen zijn volgens de ANVR nu goedkoper dan ooit, omdat er veel aanbiedingen zijn. Bovendien is de vliegtaks verdwenen wat ook een paar tientjes scheelt.
Bij het boeken op korte termijn speelt het weer een grote rol. ,,Slechter weer is voor ons beter.'' De reisbranche hoopt dan ook dat het weer de komende tijd slechter wordt. ,,Nu heeft de regio Noord vakantie; de rest volgt later. Misschien is het weerbeeld dan anders.''
Uit de meeste recente boekingscijfers bleek dat de boekingen tot en met eind mei met 12 procent achterliepen op vorig jaar.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!