Kassa

Reisadvies Thailand aangescherpt

25-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vakantie_22.jpg
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Thailand aangescherpt. In verband met ernstige overstromingen ontraadt het ministerie reizigers niet-essentiële reizen naar onder meer (de omgeving van) Bangkok. Dat meldt het ministerie woensdag op de website.
Overstromingen
Door de overstromingen zijn vooral het noorden, noordoosten en centraal Thailand, inclusief Bangkok getroffen. Zeker 28 van de 77 provincies staan door de aanhoudende regen onder water. Er worden meer dan 300 doden gemeld. De vooruitzichten voor Bangkok verslechteren sneller dan verwacht, aldus met ministerie. Een vliegveld is gesloten, het andere heeft daarom vluchten overgenomen.
Bereikbaarheid
Buiten (de omgeving van) Bangkok en het gebied ten noorden van de hoofdstad tot en met Ayutthaya, zijn de toeristenplaatsen goed bereikbaar. Voor toeristen geldt het advies om de media goed te volgen, of de Engelstalige website van de Thaise meteorologische dienst te raadplegen.
Toeristen
Volgens de brancheorganisatie voor de reissector ANVR verandert er vooralsnog niets voor toeristen die boeken bij de touroperators die bij de ANVR zijn aangesloten. ,,Onze leden houden de toestand scherp in de gaten en zolang ze denken dat het kan, kunnen reizen gewoon doorgaan'', aldus directeur Frank Oostdam. De organisatie heeft tot nu toe geen geluiden gekregen van Nederlandse toeristen die in de problemen zijn geraakt.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!