Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Reisadvies Frankrijk verscherpt vanwege geweld

8 dec 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
politie-930x520
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Frankrijk aangescherpt. Nederlanders die die kant op willen, worden gewaarschuwd voor demonstraties en wegblokkades, niet alleen in Parijs maar ook elders in het land. ,,Daarbij kan geweld worden gebruikt.''
Het ministerie raadde mensen na de onlusten van vorig weekend al aan alert te zijn en demonstraties te vermijden, maar de waarschuwing voor geweld is nieuw. ,,Volg het nieuws over de plaats of het gebied waar u bent of naartoe reist bijvoorbeeld via de (sociale) media'', luidt het einde van het advies.

Code groen

Ondanks de waarschuwing, krijgt Frankrijk nog wel code groen van BuZa, wat betekent dat er ,,geen bijzondere veiligheidsrisico's zijn''. De andere codes zijn geel (Let op, veiligheidsrisico's), oranje (Alleen noodzakelijke reizen) en rood (Niet reizen).

Geen twijfel

De NS merkt vooralsnog niets van twijfel onder reizigers. De helpdesk krijgt niet meer telefoontjes dan anders. Of er veel mensen zijn die besluiten om geen ticket naar Parijs te boeken, kan de NS pas later zeggen. ,,Voorspellen is lastig, zeker als het om de toekomst gaat'', aldus een woordvoerder. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

gypsyjoy
gypsyjoy9 dec 2018 - 18:22

Goh....bestaat er al ""voorspellen in het verleden""...woordvoerder?....