Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Regering wil uitleg gesjoemel Duitse ANWB

20-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
adac.jpg
De Duitse regering heeft de ADAC, de zusterorganisatie van de ANWB, maandag ter verantwoording geroepen over het gesjoemel met de cijfers voor de verkiezing van de auto van het jaar. De woordvoerder van het ministerie van Verkeer in Berlijn zei dat ADAC ,,alle kaarten op tafel moet leggen'' en ook moet duidelijk maken of er al jaren sprake is van manipulaties met de cijfers.
Helderheid
ADAC-perschef Michael Ramstetter legde zondag zijn taken neer, nadat aan het licht was gekomen dat hij bij de verkiezing het aantal stemmen voor de winnende Volkswagen had verhoogd van ruim 3400 naar meer dan 34.000. Hij vond dat te weinig ADAC-leden hun stem hadden uitgebracht bij de verkiezing die het blad ADAC Motorwelt had georganiseerd. Volgens het ministerie is ADAC van het vertrouwen van zijn leden afhankelijk en is het daarom ook voor de organisatie van uitzonderlijk groot belang dat zij helderheid schept.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!