Kassa

Referendum tapwet mogelijk in maart

05-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930_afluisteren_bespieden_aftappen
Een eventueel referendum over de zogenoemde sleepwet zal plaatsvinden in maart volgend jaar, tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen. Een woordvoerder van de Kiesraad bevestigt berichtgeving hierover door NRC Handelsblad. Nu het aantal handtekeningen voor de volksraadpleging de laatste dagen flink in de lift zit, wordt de kans op een referendum steeds groter.

Verkiezingen

Dat eventuele referenda gecombineerd worden met 'gewone' verkiezingen is volgens de woordvoerder altijd het uitgangspunt, omdat dit de meest efficiënte aanpak is. Volgens hem zijn gemeenten er ook al over geïnformeerd dat op 21 maart 2018 naast gemeenteraadsverkiezingen mogelijk ook een referendum wordt gehouden.

Zondag met Lubach

In totaal zijn 300.000 handtekeningen nodig voor een raadgevend referendum over deze nieuwe wet, die formeel Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten heet. De teller staat inmiddels op meer dan 218.000. De afgelopen dagen zit het aantal flink in de lift, nadat tv-maker Arjen Lubach zondag aandacht besteedde aan de kwestie. ANP

Meer over:

referendum, tapwet
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

donna
donna15 okt. 2017 - 16:37

Afluisteren van Jan-met-de-pet levert niets op, het wordt pas interessant als je weet wat invloedrijke figuren bekokstoven. Dus begin bij ministers, staatssecretarissen en kamerleden. Vervolgens CEO’s van banken, verzekeraars, farmaceutische industrie, grootindustriëlen enz. En dan een hacker die alles openbaar maakt. Dan zal die wet gauw weer verdwijnen.  

Lomito
Lomito5 okt. 2017 - 18:03

Als je eerst wilt lezen waarvoor je precies tekent: www.sleepwet.nl

latevogel
latevogel5 okt. 2017 - 14:48

Hier een link naar deze wet om te tekenen voor het referendum: https://teken.sleepwet.nl

lily de vries
lily de vries5 okt. 2017 - 12:48

Goed, dan gaan we het Referendum tegen de Sleep-Tapwet krijgen, bij de Gemeenteraadsverkiezingen op Maart 21 - 2018 En dan...wat doet het kabinet er dan mee...naast zich neer leggen, zoals met het NEE tegen het EU gebeuren en Oekraïne verdrag? Laten er in ieder geval geen mensen geloof gaan hechten aan wat de heren ministers en wethouders gaan beloven. Laat u niet verlakken door mooi Priet-Praat. En het algemene zinnetje: iedereen weet toch al alles. Het gaat erom, dat je dan, als er getapt wordt, men niet weet wanneer dat gebeurt. En dan gaat het nl wel ten koste van de mens zijn privacy....

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!