Kassa

RedTeam roept op tot zeker twee weken sluiting scholen

20-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
school onderwijs klas 1127

Scholieren zijn een groep onder wie het aantal coronabesmettingen flink groeit. Bijna een tiende van alle positief geteste mensen in de tweede week van oktober heeft de middelbare schoolleeftijd, ziet BNR. Om die reden pleit onafhankelijke expertgroep RedTeam voor een onmiddellijke sluiting van de scholen.

BNR maakte een analyse van RIVM-cijfers. Deze tonen onder meer hoe de positieve tests zijn verdeeld over verschillende leeftijdsgroepen. In de meest recente week, van 5 tot 11 oktober, blijkt dat zo'n 8 procent van de positief geteste personen tussen de 12 en 17 jaar oud is. Reken je de 18-jarigen erbij, dan heb je een vrij compleet beeld van de middelbare schoolpopulatie. Sinds de zomer neemt het aandeel middelbare scholieren onder de mensen die besmet zijn met het coronavirus toe.

Controle op virus kwijt onder scholieren

Het RedTeam vindt het percentage positief geteste mensen binnen deze groep nog zorgwekkender: ruim een tiende van deze scholieren wordt namelijk positief getest. Volgens de WHO betekent dat dat je binnen deze groep de controle op het virus kwijt bent.

Bron: BNR
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!