Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Redding SNS Reaal kan klein plusje opleveren

16-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
SNS_Bank.jpg
Het ministerie van Financiën gaat er nog altijd van uit dat de redding van SNS Reaal de belastingbetaler per saldo geen geld hoeft te kosten. Dat valt op te maken uit de brief over de verkoop van Vivat, de voormalige verzekeringstak van het concern, die minister Jeroen Dijsselbloem aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Kapitaalsteun
Na verwerking van de verkoop van Vivat aan het Chinese Anbang heeft de overheid in totaal 6,25 miljard euro geïnvesteerd in de redding van SNS Reaal. Daarbij is de kapitaalsteun die in 2008 werd verstrekt meegerekend, en de kosten die zijn voortgevloeid uit de nationalisatie in 2013 en de daarop volgende opsplitsing.
Redding
De totale opbrengsten worden nu geschat op 5,3 miljard euro, al kleeft aan die raming ,,grote onzekerheid''. Doordat de Staat de rest van de financiële sector in Nederland in totaal 1 miljard euro heeft laten meebetalen aan de redding van SNS Reaal, zou onder de streep een bedrag van 52 miljoen euro resteren.
Kosten zeer hoog
De grote onzekerheden waar Dijsselbloem van spreekt, kunnen volgens hem ,,zowel positief als negatief'' uitpakken. Hij benadrukt evenwel dat het besluit tot nationalisatie genomen is om de stabiliteit van het financiële stelsel te waarborgen. ,,Zonder ingreep zouden de kosten voor de maatschappij zeer hoog zijn geweest'', aldus de minister. ANP

Meer over:

sns, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!