Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Recordoplage kinderboekenweekgeschenk

7 sep 2009
  •  
leestijd 1 minuten
4328934.jpg
Het kinderboekenweekgeschenk verschijnt dit jaar in een recordoplage van 443.000 exemplaren. Dat heeft de stichting CPNB maandag bekendgemaakt.
Jan Paul Schutten, die vorig jaar de Gouden Griffel won, schreef het kinderboekenweekgeschenk 'De wraak van het spruitje'. Het is gratis verkrijgbaar bij aankoop van ten minste 10 euro aan kinderboeken.
De titel van het Prentenboek van de Kinderboekenweek is 'Koekjes!' Het is gemaakt door Ted van Lieshout en Sieb Posthuma. Vanaf 7 oktober is 'Koekjes!' voor 5 euro verkrijgbaar in de boekwinkel. De Kinderboekenweek is van 7 tot en met 17 oktober. Het motto van de 55e editie is Aan tafel! - eten en snoepen in kinderboeken. NS biedt jonge lezers gedurende de Kinderboekenweek gratis reizen aan op vertoon van het geschenk.
De week begint 6 oktober in het Muziekgebouw 't IJ in Amsterdam met het kinderboekenbal. Dan wordt ook bekend welk boek de Gouden Griffel 2009 krijgt. Tot die tijd bewaakt minister Gerda Verburg (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) de titel van het winnende boek in een koffer van chocolade.
Op 7 oktober opent het Rijksmuseum in Amsterdam de tentoonstelling Penselen met originele illustraties uit bekroonde kinderboeken. ANP

Meer over:

diginieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar