Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Recordautoverkoop door elektrische auto's'

21 feb 2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Elektrische auto's laadpalen 930x520
De recordomzet uit de verkoop van nieuwe personenauto's vorig jaar is te danken aan de elektrische auto's. Dat stelt het Economisch Bureau van ING. De run op dure elektrische auto's voordat begin dit jaar de bijtellingsregels veranderden, hielpen de omzet van nieuwe wagens naar ruim 15 miljard euro.
Van dat bedrag was 1,8 miljard afkomstig van elektrische auto's die gemiddeld 74.000 euro kostten. Voor normale en hybride auto's lag de gemiddelde aanschafprijs op 33.800 euro.

Betaalbare elektrische auto's

Dit jaar komen er volgens de economen van ING meer betaalbare elektrische auto's op de markt, waardoor het marktaandeel van elektrisch aangedreven personenauto's verder al stijgen van 5,2 procent vorige maand. De elektrische auto is nu nog vooral interessant voor zakelijke rijders en daarvan zullen er steeds meer één binnen hun leasebudget kunnen vinden. In januari daalde de gemiddelde prijs van een elektrische auto al naar 43.000 euro. De gemiddelde aanschafprijs van een zakelijke auto ligt op 36.000 euro.

'Volledig elektrisch rijden'

Bedrijven zien volgens een onderzoek van Kantar TNS in opdracht van ING hun werknemers vaker graag volledig elektrisch rijden. Van de ruim duizend ondervraagde ondernemingen vond bijna een kwart dat een auto van de zaak elektrisch moet zijn. Ruim een derde is het daar niet mee eens, de rest heeft geen mening. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar