Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Recordaantal overstappers energieleverancier

11 feb 2019
  •  
leestijd 1 minuten
ANP_energiemeter_930x520
Door de stijgende energiekosten stappen Nederlanders massaal over van energieleverancier. Vorig jaar is een recordaantal van 1,4 miljoen Nederlanders overgegaan naar een andere maatschappij , zo bevestigde de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een bericht van het AD. Dat betekende een stijging van 7,7 procent in vergelijking met een jaar eerder.

Flinke stijging energieprijzen

Al eerder was bekend dat de energieprijzen dit jaar flink zouden gaan stijgen. Vergelijkingssite Pricewise sprak eind vorig jaar van een gemiddelde stijging voor consumenten met een variabel tarief voor gas en licht van 327 euro per jaar. Bovenop die prijzen is ook een hogere energiebelasting en Opslag Duurzame Energie (ODE) gekomen. Ook zijn leveringstarieven fors hoger.

Definitieve cijfers in voorjaar

Door over te stappen kunnen huishoudens honderden euro's besparen. Volgens de ACM gaat het om voorlopige cijfers. De definitieve overstapcijfers volgen dit voorjaar. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!