NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Record online bloemenverkoop door coronacrisis

2 jul 2020
  •  
leestijd 1 minuten
bloemen 1127
De verkoop van bloemen via internet is door de coronacrisis flink toegenomen. De afgelopen periode waren op enkele dagen de online verkopen zelfs hoger dan op Valentijnsdag of Moederdag 2019, meldt ABN AMRO op basis van onderzoek.

In maart steeg de online bloemenverkoop met 160 procent ten opzichte van dezelfde periode  in 2019, in april met 270 procent en in mei was de stijging 130 procent. Daarentegen daalde de export van bloemen en planten sterk in maart en april ten opzichte van vorig jaar. Zo was het in maart 2020 32 procent minder dan in 2019 en in april 38 procent minder. ABN AMRO stelt dat er inmiddels sprake is van een bescheiden herstel. Juli lijkt positief afgesloten te worden. 

Problemen verwacht in sierteeltsector door recessie

Er ging een totale exportwaarde van 500 miljoen euro verloren door de coronamaatregelen. De export naar Italië werd het hardst getroffen. Deze daalde met 70 procent. De verwachte recessie in het tweede helft van 2020 kan volgens ABN AMRO voor problemen in de sierteeltsector zorgen. Het verleden laat zien dat met name de snijbloemindustrie gevoelig is voor economische schommelingen. Een herstel wordt pas in de tweede helft van 2021 in de belangrijke afzetmarkten van de Nederlandse sierteeltsector verwacht.

Bron: ANP, ABN AMRO

Meer over:

, , , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!