Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Kassa zie je weer live op maandag 22 augustus, om 20.30 uur op NPO1!

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en actuele artikelen. Bekijk de Kassa-uitzending online!
Kassa

Reclamefolder nog slechts op verzoek

09-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
brievenbus930x520
Amsterdam wil de verspreiding van reclamefolders drastisch beperken. Alleen huishoudens die de nieuwe ja/ja-sticker opplakken krijgen in het vervolg nog brochures. Aan brievenbussen zonder sticker moeten de folderbezorgers vanaf 2017 voorbijgaan, meldt De Telegraaf.
Dat besluit het bestuur van de hoofdstad op verzoek van de Partij voor de Dieren. Voor de huis-aan-huisbladen verandert er voorlopig niets. Jaarlijks worden er in heel het land ongeveer 12 miljard folders langs de deuren bezorgd. Omwille van het milieu stelde de dierenpartij vorig jaar voor om het bestaande systeem met de gekleurde stickers op brievenbussen om te draaien. De partij wil de systematiek in nog veel meer gemeenten introduceren. ANP

Meer over:

reclamefolder,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (28)

lucyl
lucyl11 mrt. 2016 - 19:01

Ik vind het wel fijn om reclamefolders te krijgen en bewaar ze altijd als ze binnenkomen om met een kop koffie gezellig door te kijken je kunt er ook veel voordeel uithalen als iets €2.00 kost en bij een ander de tweede gratis heb je mooi 2 euro verdiend zo zijn er wel voordeeltjes uit de folders te halen,internet kan inderdaad ook maar toch vind ik een folder gezelliger en met het oud papier maak ik kinderen hier uit de buurt blij die het sparen.

heremietkreeft
heremietkreeft10 mrt. 2016 - 17:08

Flauwekul. Ik heb een andere sticker op mijn brievenbus en wel reclame voor Gelders landschap en kasteleg. Ga daar  niet overheen plakken 

nirak888
nirak88810 mrt. 2016 - 12:20

Ik woon weliswaar niet in Amsterdam maar ik heb van het begin af aan een nee nee sticker, dat werkt ook niet. De jonge bezorgers halen zelfs de nee nee stickers van de brievenbussen af.

manwijf
manwijf10 mrt. 2016 - 10:20

Met zoveel ongeïnteresseerde consument vrees ik dat we nog een lange weg te gaan hebben. Laten we het maar eens proberen met die sticker. Baadt het niet, dan schaadt het niet. Bedrijven die toch reclame in de bus gooien, hoeven overigens nooit en te nimmer op mijn klandizie te rekenen.

acm.smids
acm.smids10 mrt. 2016 - 9:55

Wat is er nou zo erg als er reclame in de bus valt? De hele reclame wereld is een hele grote werkgever. Van papiermaker tot bezorger.. En het is het beste recycling product wat er bestaat. En wat de deken van de STER.? Tolereren we toch ook?

1 Reactie
nirak888
nirak88810 mrt. 2016 - 12:29

Ooit aan het milieu gedacht ? Dacht je nu werkelijk dat recycling helemaal niets kost. Als ik een folder wil bekijken dan doe ik dat even online. U tolereert waarschijnlijk de reclame op tv omdat u er niet omheen kan, deze wordt je door de strot geduwd. Commerciële tv neem ik op om de reclame door te spoelen en bij de zenders waar dit niet meer kan zijn voor mij passé.

Spota
Spota9 mrt. 2016 - 21:14

Ondanks een NEE/JA  sticker op de brievenbus  Nee is geen reclamedrukwerk   Ja is wel huis aan huis bladen. Toch komt het  nog regelmatig voor dat er een half bos aan papier in de brievenbus ligt. Wat is dan het nut van de sticker!!!!

fedja
fedja9 mrt. 2016 - 17:35

Ik hoop wel dat ook de ptt en de huis-aan-huisbladen zich hieraan houden

Laelia1955
Laelia19559 mrt. 2016 - 16:47

Ik ben het met AadBent eens. Geen enkele sticker is geen enkele folder en/of huis-aan huisblad. En die optie van tig verschillende stickers voor allerlei opties, lijkt me geen haalbare kaart, gezien de meeste (niet alle) folderbezorgers. Goed voor de bomen en het milieu om veel minder papier te gebruiken. Wel jammer voor de bezorgers en de bedrijven die folders drukken. Misschien dan toch maar meer onlinereclame (op aanvraag) al vind ik dat ook vaak storend. En verder zijn er momenteel vast wel veel belangrijker zaken in ons land en in de hele wereld aan de gang, dan dat politici zich druk maken over drukwerk!

herma3
herma39 mrt. 2016 - 14:59

waarom die stickers vaak niet werken.In de elite wijken worden ze er vaak afgehaald want dat ontsiert de flat. Laat die knullen toch dat kleine beetje bijverdienen. Boverdien brengt het oud papier ook nog wat op voor b.v. een muziekvereniging. Wat ik erg vind. Wij mogen in Apeldoorn, de bezorgers eens per jaar, in de duurdere flats,  niet binnen laten. Ze willen dat bedelen niet. De bewoners zijn veel te bang dat ze één euro kwijt zijn aan iets waar ze zelf geen profijt van hebben. Ik wilde wel met ze lopen. Het bestuur verbood het. Ik heb gevraagd of ze wel een wat over de giro gestort krijgen? Een heel enkele keer. Dit zijn de mensen die het grote geld verdienen. ( ik woon in )

mcmetselaar
mcmetselaar9 mrt. 2016 - 14:32

Laat maar lekker komen die folders, de voetbalclub is blij metoud papier .En de bezorgers krijgen meer betaald voor  meer adressen

1 Reactie
nirak888
nirak88810 mrt. 2016 - 12:33

Vandaar dat bij mij de nee nee sticker van de brievenbus worden gehaald, door die " fijne " bezorgers.

knabbel13
knabbel139 mrt. 2016 - 14:02

Leuk idee.................maar ik ben er niet voor. Zonder Ja-Ja sticker krijg ik ook groene enveloppen , veel meer dan vroeger. Als ze daar een NEE-NEE sticker tegen hebben zeg ik gelijk JAAAAAAAAAAAAAAA

besseldekker
besseldekker9 mrt. 2016 - 13:37

Naar mijn gevoel wordt er goed met de stickers rekening gehouden. Ik heb zelf een KASSA-sticker (overigens is dít de site van die "rooie rakkers"), maar krijg zover ik kan nagaan, de meeste reclame binnen. Een JA-JA-sticker is een sympathiek idee, maar ik betwijfel of het gaat werken. Het kan ook irritatie opwekken bij mensen die weinig animo hebben om de moeite te doen die het verkrijgen van een sticker zou kunnen kosten.

rienbazen
rienbazen9 mrt. 2016 - 13:37

Alsjeblieft geen sticker op mijn deur plakken, ik gooi het zelf wel weg en dan heeft de stadvuilverbranding er nog wat aan.

1 Reactie
tgk
tgk9 mrt. 2016 - 15:15

Heel conservatief denken is dat. Denk ook eens aan het milieu.

rhodos49
rhodos499 mrt. 2016 - 13:36

Ik ben het daar helemaal NIET mee eens. Want die mensen die folders rondbrengen zijn daar wel de dupe van, het zijn meestal mensen met een minimumloon of een uitkering hebben. Ze lopen wel in weer en wind  om iets extra,s te kunnen doen maar dat vergeten de meeste mensen en vooral die in Den Haag. Ik hoop dat de mensen even gaan doordenken  voordat ze gaan stemmen. En die in Den Haag die hebben dat beetje geld niet nodig want die hebben genoeg geld (over onze rug)

1 Reactie
tgk
tgk9 mrt. 2016 - 15:13

Erg sympathiek van je om het op te nemen voor de bezorgers. Toch vind ik niet dat je ten koste van het milieu mensen aan het werk moet houden. Door minder folders bij de deuren langs te brengen zal er een milieu en geld besparing komen op productie van papier, inkt, brandstof, etc.

honda98
honda989 mrt. 2016 - 13:35

reclame folders op verzoek heb je nu al . ik denk dat de gemeente Amsterdam ver achter loopt.in mijn woonplaats hebben we deze stickers al vele jaren.dus dit is geen nieuw nieuws maar heel oud nieuws.

rinuszwam
rinuszwam9 mrt. 2016 - 13:33

Ongebreidelde Reclame is het gif voor de samenleving , zonder dat men daarom vraagt wordt je er dagelijks tietallen keren mee geconfronteerd , doel : is maar kopen/kopen dit vaak ten koste van mensen en milieu !! 

riet2644
riet26449 mrt. 2016 - 13:31

Wekelijks worden er erg veel nodeloze reclamefolders verspreidt. Hiervan verdwijnen er veel ongelezen folders bij het oud papier.  Om te beginnen zouden de winkeliers / supermarkten zich moeten aanpassen met het uitgeven hiervan. Laat deze eventueel dan om de veertien dagen bezorgen aan diegene die een ja sticker op de brievenbus heeft. Een andere optie is dat de winkeliers hieraan mee moeten werken en diegene die dat op prijs stelt en liever de reclame online ontvangt, dat bij hen kenbaar kunnen maken.  

simon55
simon559 mrt. 2016 - 13:27

Die stickers zijn  echt de meest stomme flauwekul de mensen die folders lopen moeten eerst eens n cursus lezen gaan volgen eer ze de straat op mogen met folders ik heb n sticker van Kassa dat zijn die rooie rakkers daar op staat geen goede doelen en verkopers welkom en want dag ie ikke krijg nooit meer folders in de bus zeg ik er wat van dan hoor ik d r staat toch NEE want dat is t enige woord dat ze kunnen lezen

lenss151
lenss1519 mrt. 2016 - 13:20

Hebben ambtenaren niets anders te doen het is al duidelijk ja sticker of nee sticker of hebben ze aandelen in de stickerfabriek

don45
don459 mrt. 2016 - 13:19

ging reclame op verzoek ook maar op de televisie, stond deze altijd uit. Reclame vind ik zeer ergerlijk en storend. Ook op de radio, stoor me zeer aan de schokkende reclame van Yardin, over de kist van oma. schokkend om een verlies te verwerken dat ze zo steeds bezig blijven. Ook op tv vind ik de reclame van Yarden ergerlijk en schokkend. wij zijn allemaal overgestapt naar een andere uitvaartverzekering. Reclame mag wel weg tussen films en uitzendingen door, spannend in de film en dan weer reclame. vaak wel ieder 10 a 15 minuten, meer reclame dan film.

aadbent
aadbent9 mrt. 2016 - 12:44

Jammer dat dit half werk is want veel mensen willen ook geen huis aan huis bladen.Laat mensen vrij kiezen of ze folders of huis aan huis bladen willen.Het duidelijkst met 4 stickers: Ja-Ja of Ja-Nee of Nee-Ja of Nee-Nee.Optie: geen sticker is geen folders of huis aan huis bladen.

John1313
John13139 mrt. 2016 - 12:41

Lijkt me een goed idee omdat mensen die het niet boeit maar de folders niet lezen nu geen folders meer gaan krijgen.Ik zal een JA/JA gaan plakken want ik wil wel geïnformeerd blijven. En inderdaad snrwo1 ook bij mij belanden ze uiteindelijk bij oud papier want ik ga ze niet bewaren, lijkt me logisch toch?

snrwo1
snrwo19 mrt. 2016 - 12:33

neen, neen, neen, er is wel degelijk een verschil. Nu moet je zelf aangeven dat je wel reclamefolders wilt. Als ik zie wat er iedere week in onze flat aan papier wordt weggedaan, lijkt mij dit een prima plan. Nu moet je moeite doen om geen folders te krijgen in de brievenbus en ondanks de nee/ja of nee/nee sticker komt er toch nog het nodige binnen. Folders kun je nu zelf op het internet of via speciale apps bekijken en er ook in zoeken. 

harmsen
harmsen9 mrt. 2016 - 12:29

Het systeem met die stikkers lijkt mij volkomen duidelijk. Dit voorstel is niets nieuws, het is lood om oud ijzer.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Meer over dit onderwerp