Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Reclame voor afslankproduct Nuvoryn misleidend

21-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Pillen_3_11.jpg
Verschillende beweringen op de website van afslankproduct Nuvoryn zijn "misleidend" en "oneerlijk". Daarvoor waarschuwt de Reclame Code Commissie.
Beweringen
Op de website www.nuvoryn.nl wordt Nuvoryn onder meer aangeprezen als “een vetverbrander, en een stofwisseling- en energiebooster”. Ook wordt gesteld: “Nuvoryn is een revolutionair afslankproduct dat uit 9 en natuurlijke ingrediënten bestaat, waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze afslanken bevorderen”, “erkend door artsen” en “Nuvoryn wordt door doktoren aanbevolen”.
De Reclame Code Commissie heeft geoordeeld dat het niet aannemelijk is geworden dat Nuvoryn de aangeprezen werking heeft en evenmin, dat Nuvoryn door artsen is erkend en wordt aanbevolen. De Commissie vindt de reclame dan ook misleidend en daardoor oneerlijk.
Aandacht
Omdat de voorzitter van de Commissie adverteerder in 2012 ook heeft aanbevolen om niet meer op dergelijke wijze reclame te maken, heeft de Commissie besloten om de uitspraak als 'Alert' te laten verspreiden, zodat de uitspraak onder de aandacht van een groot publiek wordt gebracht. Bron: Reclame Code Commissie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!