Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Reclame Beter Horen voor een deel misleidend

23-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
logo_beter-horen.jpg
De Reclame Code Commissie heeft een advertentie van Beter Horen BV gedeeltelijk misleidend geacht.
Contract
Het gaat om de advertentie met de aanhef 'Duidelijkheid over de vergoeding van uw hoortoestel.' Hierin wordt beweerd dat mensen met een hoortoestel alleen voor vergoeding in aanmerking komen indien de zorgverzekeraar een contract heeft met de aanbieder van het toestel.
Onjuist
Echter is dit onjuist. Sinds 1 januari 2013 is de Zorgverzekeringswet ingetreden en volgens deze wet heeft een verzekerde ook recht op vergoeding als hij of zij een hoortoestel aanschaft bij een aanbieder die geen contract heeft met zijn of haar zorgverzekeraar.
Bezwaar
De advertentie stond in een groot aantal dagbladen en had een informatieve uitstraling, wat veel gebruikers van hooroplossingen zal trekken. Echter de kleine, zelfstandige audiciëns hebben bezwaar gemaakt tegen de advertentie omdat de informatie onjuist was.
Advertentie niet volledig onjuist
Wat wel klopt aan de advertentie is de bewering dat Beter Horen een contract met alle zorgverzekeraars heeft voor alle categorieën hoortoestellen. Bron: Reclame Code Commissie 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!