Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rechtszaak over eigen bijdrage in ggz

01-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
euro-biljetten-geld_10.jpg
De ggz-patiëntenkoepel gaat toch door met de rechtszaak tegen de Staat over de eigen bijdrage in de psychologische zorg. De directeur van Landelijk Platform GGZ, Marjan ter Avest, heeft een bericht van Nu.nl hierover bevestigd. De koepel had de rechtszaak in oktober stopgezet, omdat het erop leek dat de eigen bijdrage niet zou doorgaan.
Regeerakkoord
,,In oktober leek het erop dat de VVD en de PvdA de eigen bijdrage voor de ggz zouden laten varen. Beide partijen hadden in hun verkiezingsprogramma staan dat ze geen eigen bijdrage in de tweede lijn wilden'', aldus Ter Avest. ,,Maar in het regeerakkoord hebben ze het nu toch over een procentuele eigen bijdrage.''
GGZ
Volgens het Landelijk Platform GGZ is de eigen bijdrage in de tweede lijn discriminerend. ,,Mensen met een gebroken been die naar het ziekenhuis moeten, betalen geen eigen bijdrage. Mensen met een psychose die daarvoor behandeld worden in een ggz-instelling, moeten wel een deel zelf betalen'', legt Ter Avest uit.
Snelle behandeling
Ter Avest is bang dat door de eigen bijdrage mensen wachten met zich te laten behandelen. ,,Maar het is juist belangrijk dat je psychologische klachten snel laat behandelen, zodat het niet steeds erger wordt. Hoe erger de klachten, hoe langer iemand behandeld wordt, hoe meer het uiteindelijk kost'', aldus Ter Avest.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!