Kassa

Rechters oordelen zichzelf over toeslagenaffaire

08-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
306 keer bekeken
  •  
recht rechtsbijstand rechtsbijstandverzekering 1127

Uit een kritisch rapport van de beroepsgroep van rechters blijkt een hard oordeel over het handelen van rechters bij de toeslagenaffaire. Dat maakt het Algemeen Dagblad (AD) bekend, nadat de krant het eindrapport van de onderzoekende commissie in handen heeft gekregen.

Uit berichtgeving van het AD blijkt dat een commissie van rechters en juridische experts alle 16,753 kinderopvangtoeslagzaken heeft onderzocht die tussen 2010 en 2019 zijn binnengekomen. Daaruit is de conclusie gekomen dat de meerderheid van de rechters een ‘alles of niets’- uitleg volgde vanuit de Raad van State. Zelfs minimale fouten door ouders leidden tot het volledig moeten terugstorten van toeslagen. 

De krant schrijft verder over uitkomsten van het rapport waaruit blijkt dat de rechters “steevast voor de kant van de belastingdienst kozen”. Ook verwijt het kritische rapport dat rechters leden aan juridische tunnelvisie. 

Bron: AD, ANP

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

gypsyjoy
gypsyjoy10 okt. 2021 - 9:31

Rechtspraak bestaat niet meer in Nederland. Hier heerst Kromspraak.

weepinbell
weepinbell10 okt. 2021 - 7:34

Alles maar uit een boekje leren is niet van deze tijd. Gevoelens compleet onder gesneeuwd mede vanwege al dat humane gezeur. Straffen, voor zover je daarvan spreken kunt, staan in geen verhouding tot de gepleegde daden. Slachtoffers krijgen levenslang waarom daders dan niet? En buiten rechters zijn huidige politici ook compleet van god los en hebben alleen interesse voor stemmetjes en daarna gaan ze hun eigen dwaze kop achterna.

doris_dordt
doris_dordt8 okt. 2021 - 22:20

Rechters zijn compleet wereldvreemde wezens, volledig losgezongen van de realiteit. Zogenaamd verlichte geesten, de illuminati, de elite. Veelal 33e graad vrijmetselaars. Hun overheersende, doch veelal onzichtbare macht is omgekeerd evenredig aan hun integriteit.

asbach
asbach8 okt. 2021 - 18:32

Rechters zijn toch onafhankelijk volgens de trias politica? Wetgevende macht, uitvoerende macht en de rechterlijke macht MOETEN gegarandeerd 100% onafhankelijk van elkaar kunnen opereren. Anders functioneerd onze democratie niet. Wat hier gebeurt is komt overeen met wat er op dit ogenblik in Polen aan het gebeuren is. Waarom is de menselijke maat verdwenen? Invloed van de ministerielle apparatchiks?

Ton Voorn
Ton Voorn8 okt. 2021 - 10:48

Datt lijkt op handjeklap in plaats van rechtspreken

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!