Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rechters oordelen zichzelf over toeslagenaffaire

08-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
331 keer bekeken
  •  
recht rechtsbijstand rechtsbijstandverzekering 1127

Uit een kritisch rapport van de beroepsgroep van rechters blijkt een hard oordeel over het handelen van rechters bij de toeslagenaffaire. Dat maakt het Algemeen Dagblad (AD) bekend, nadat de krant het eindrapport van de onderzoekende commissie in handen heeft gekregen.

Uit berichtgeving van het AD blijkt dat een commissie van rechters en juridische experts alle 16,753 kinderopvangtoeslagzaken heeft onderzocht die tussen 2010 en 2019 zijn binnengekomen. Daaruit is de conclusie gekomen dat de meerderheid van de rechters een ‘alles of niets’- uitleg volgde vanuit de Raad van State. Zelfs minimale fouten door ouders leidden tot het volledig moeten terugstorten van toeslagen. 

De krant schrijft verder over uitkomsten van het rapport waaruit blijkt dat de rechters “steevast voor de kant van de belastingdienst kozen”. Ook verwijt het kritische rapport dat rechters leden aan juridische tunnelvisie. 

Bron: AD, ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!