Kassa

Rechters omzeilen vaker taakstrafverbod

19-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rechter hamer 930x520
Rechters omzeilen steeds vaker het verbod om een taakstraf op te leggen aan gewelds- en zedendelinquenten. Dat doen ze door een taakstraf in combinatie met één dag cel te geven. De dag cel wordt vaak niet uitgezeten, schrijft het AD.
Veel meer taakstraffen
Vorig jaar is 622 keer een taakstraf opgelegd in combinatie met één dag cel. In 2012 - het jaar waarin het taakstrafverbod werd ingevoerd - gebeurde dat nog maar 83 keer. Dat blijkt uit cijfers die de krant heeft opgevraagd bij de Raad voor de rechtspraak.
In combinatie
Het taakstrafverbod schrijft voor dat ernstige delicten en zedenzaken in principe niet met een taakstraf mogen worden afgedaan. Rechters kunnen het verbod omzeilen: ze mogen wél een taakstraf opleggen in combinatie met een onvoorwaardelijke gevangenisstraf. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

manwijf
manwijf19 jan. 2017 - 16:34

Rechters die bewust de wet omzeilen, het moet niet gekker worden! Gek he, dat dit soort maling heeft aan de wet. Het idee bestaat wel al heel lang, dat rechters meestal uit de linkse c.q. D66 hoek komen en een zeer softe aanpak voorstaan. Dit zal er dan een voorbeeld van zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!