Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rechters: alcoholslot goed middel

06-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Auto ongeluk 930 520
Rechters vinden het geen slecht idee om het alcoholslot op te nemen in het strafrecht. De Tweede Kamer liet woensdag weten dat te willen, maar minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) toonde zich niet enthousiast. Hij denkt dat rechters het alcoholslot in de praktijk niet zullen opleggen.
Geschikte straf
De rechters zelf denken daar anders over. Zij zien het als een geschikte straf, naast bijvoorbeeld een boete, cel- of taakstraf.
,,Strafrechters vinden wél dat het alcoholslot een effectief middel kan zijn bij het tegengaan van alcoholgebruik in het verkeer. Een alcoholslot verruimt de mogelijkheden voor de rechter'', aldus de voorzitter van het landelijk overlegorgaan van strafrechters, Michiel de Ridder.
Drankrijders
Van der Steur meldde in februari dat het alcoholslot niet meer zal worden ingezet. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) legde in het verleden zo'n slot op aan drankrijders. Mede omdat drankrijders óók nog een straf van de rechter opgelegd konden krijgen, en dus dubbel gestraft konden worden, werd een streep door de praktijk gezet. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!