Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rechter wijst claim tegen Staatsloterij af

09-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
staatsloterij 930
De Staatsloterij hoeft een oud-deelnemer die zich misleid voelt niet zijn inleg terug te betalen. De kantonrechter in Roermond heeft zijn claim afgewezen. Volgens de rechter kan de deelnemer niet aantonen dat zijn deelname aan de loterij het gevolg was van misleidende mededelingen door de Staatsloterij.

'Misleidende reclames'

Over de misleidende reclames van de Staatsloterij woedt al jaren juridische strijd. De Hoge Raad heeft in 2015 bekrachtigd dat de loterij zich tussen 2000 en 2008 schuldig heeft gemaakt aan misleidende boodschappen over winstkansen en prijzengeld. Zo vertelde de loterij niet dat prijzen op onverkochte lotnummers konden vallen en zodoende niet uitgekeerd hoefden te worden.
Als goedmaker organiseerde de loterij vorig jaar een bijzondere trekking. Mensen die daaraan deelnamen, moesten akkoord gaan met een verklaring waarin stond dat ze zouden afzien van verdere juridische stappen. Meerdere mensen besloten niet mee te doen en toch te gaan procederen.
De deelnemer die naar de Limburgse rechtbank stapte, eiste zijn volledige inleg van 2000 tot en met 2008 terug, minus prijzengeld dat hij had gewonnen. ANP

Meer over:

staatsloterij
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (3)

stoethaspel
stoethaspel9 mei 2018 - 16:22

Je kunt hiertegen protesteren/ rechtzaken voeren, is bijvoorbaat al verloren. De hele rechtstaat in Nederland is wat zulk soort zaken betreft, zo corrupt als de pest naar onze corrupte overheid toe. Van alle kanten is toch gebleken dat je besodemieterd bent door deel te nemen aan de staatsloterij, en of het nou met een loterij is, of met wat ook, de overheid doet niets anders dan de bevolking besodemieteren, beliegen, dus goed voorbeeld doet volgen. Simpel. 

.aagje
.aagje9 mei 2018 - 14:39

Zou die ook claimen als er een paar miljoen gewonnen was

1 Reactie
dianadd
dianadd9 mei 2018 - 15:11

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!