Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 3 oktober om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Rechter tikt gemeente op vingers om pgb

24 feb 2016
  •  
leestijd 1 minuten
zorgprik 930x520
De gemeente Etten-Leur moet van de rechter alsnog de zorg betalen voor een moeder die haar dochter betaalt voor hulp in de huishouding. De gemeente weigerde de aanvraag voor een persoonsgebonden budget (pgb) van de moeder, omdat het om mantelzorg zou gaan en niet om huishoudelijke hulp. Voor mantelzorg geeft de gemeente geen pgb. De rechter in Breda heeft woensdag bepaald dat de zorg die de dochter verleent geen mantelzorg is, want die is per definitie vrijwillig en niet af te dwingen. De gemeente kan volgens de rechtbank ,,niet van de dochter verlangen dat zij onbetaald huishoudelijke hulp aan haar moeder blijft verlenen''.
Omdat de dochter niet bij haar moeder in huis woont, is ook geen sprake van zogenoemde gebruikelijke zorg, vindt de rechter. Nadat de dochter de hulpverlening had gestaakt, zorgde de gemeente wel voor nieuwe hulp, maar die was niet passend. ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!