Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rechter: Ook Tankstations langs de snelweg mogen laadpalen plaatsen

18-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
opladen laadpaal opel ampera elektrische auto 1127
Ook Tankstations langs de snelwegen mogen laadpalen voor elektrische auto's plaatsen, mits er minder gebruik van wordt gemaakt dan van de brandstofpomp. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald na beroep van laadpaalbedrijven Fastned en The Fast Charging Network.
Die twee aanbieders van laadpalen vinden het oneerlijk dat een tankstation zomaar laadpalen mag aanbieden. Daarmee vormen die bedrijven een directe concurrent laadpalen die aanbieders al op de parkeerplaatsen langs de snelweg hebben neergezet. Volgens de rechter hoeft het besluit niet te betekenen dat de twee bedrijven hiermee hun vergunning kwijtraken.
Een ander bezwaar was dat er door de extra laadpalen mogelijk gevaarlijke verkeerssituaties zouden ontstaan, maar ook dat argument werd door de Raad van State verworpen.

Eén vergunning verdwijnt wel

Slechts op één parkeerplaats moet een vergunning worden vernietigd. Daar was het niet duidelijk dat de snelladers van de tankstationuitbater niet bij de pomp zelf hoorden. Het verschil tussen de zes tankzuilen en vier laadpalen was op die parkeerplaats te klein.
Laadpalen worden voor olie- en gasbedrijven steeds lucratiever nu er meer elektrische auto's op de weg verschijnen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!