Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rechter fluit Loterijverlies BV terug

14-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
111 keer bekeken
  •  
Lotterij 930x520
Loterijverlies BV, de claimorganisatie van Ferdy Roet, mag gedupeerde deelnemers van de Staatsloterij niet vertegenwoordigen. Het bedrijf is woensdag teruggefloten door de rechter in Den Haag.

Actie voor mensen die zich misleid voelden

Roet was oprichter en enige bestuurder van de Stichting Loterijverlies. Die kwam in actie tegen de Staatsloterij, namens 194.000 deelnemers die zich misleid voelden door reclamecampagnes waarin de loterij de winkansen zou hebben overdreven. De Staatsloterij vermeldde tussen 2000 en 2008 niet dat ook niet-verkochte loten aan trekkingen meededen. Daardoor konden prijzen vallen op loten die niet waren verkocht, waardoor de winkansen kleiner waren dan de consument dacht.

Roet sluisde miljoenen weg

Roet raakte in opspraak omdat hij miljoenen van de stichting zou hebben weggesluisd. Hij werd door rechters opzijgezet vanwege wanbeheer, maar bleef strijden via zijn bedrijfje Loterijverlies BV, tot groot ongenoegen van zijn vroegere stichting.

Schadevergoeding

De stichting en de bv willen beide een schadevergoeding van de Staatsloterij. De claim van de stichting loopt nog, maar de claim van de bv is nu niet-ontvankelijk verklaard. Volgens de rechtbank zijn de belangen van gedupeerden niet genoeg gewaarborgd bij de bv vanwege het verleden van Roet. Die vindt ook dat hij misbruik maakt van zijn bevoegdheden.
Roet kan nog in beroep gaan tegen het vonnis. Het is niet bekend of hij dat doet. Als hij definitief niet-ontvankelijk wordt verklaard, is het gedaan met zijn schadeclaim, aldus de rechtbank.
Het is nog niet bekend wanneer de procedure van de Stichting Loterijverlies tegen de Staatsloterij verdergaat. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!