Kassa

Rechten bij koop op afstand

13-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
81 keer bekeken
  •  
laptop online webshop internet 930 520
Stel je koopt online een product. Na enkele maanden gaat dit product kapot. Je hebt nog garantie maar het bedrijf werkt niet mee. Wat zijn dan je rechten?

Garantie?

In Nederland is er geen vastgesteld termijn voor garantie. Dit verschilt per product. Wel is het zo dat wanneer het product kapotgaat binnen 6 maanden, de verkoper aan moet tonen dat dit de schuld van de koper is.

Ondeugdelijk product

Als een product vervolgens ondeugdelijk is heb je recht op gratis reparatie óf een nieuw product. Dit moet binnen een bepaalde tijd gebeuren en zonder dat je er te veel last van hebt.

Ontbinding koopovereenkomst

Voor een reparatie of een nieuw product hoeft niet bijbetaald te worden. Moet dit van de verkoper wel? Dan mag de koopovereenkomst ontbonden worden. Bij ontbinding van de koopovereenkomst, heb je recht op geld terug. Ook kunnen de reparatiekosten voorgeschoten worden. Vervolgens kan geprobeerd worden deze terug te krijgen via een incassobureau.

Let op de volgende zaken

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen dus let bij online aankopen op de volgende dingen; doe research naar de aanbieder; Check het adres en kijk of dit er betrouwbaar uitziet; check de bereikbaarheid van een bedrijf en kijk of ze reageren op klachten van consumenten. En last but not least: betaal achteraf of betaal verzekerd. Je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

audb
audb16 apr. 2018 - 13:30

Stel je koopt een dure koel-vries combinatie van Samsung en deze geeft na 2 jaar en 3 maanden de geest en het blijkt een "systeem fout" te zijn wat er op neer komt dat je als er in de gebruiksaanwijzing staat dan de vries gedeelte een snel vries optie heeft dat je in praktijk deze maar zeer zelden mag gebruiken. Ook mag je niet lager dan stand 4 in de plaats van stand 6 mag gebruiken. Denk je dan dat je een nieuwe koel - vrieskast krijgt? nee je krijgt een klein deel van het betaalde terug maar dan wel de verplichting dat je een nieuwe koel-vrieskast terug moet kopen bij BCC (Low- service High - Prices dus) . Daar het nog eens een paar dagen voor kerst gebeurde en we dus lekker alles weg konden donderen daar wordt dan niets over gezegd. Natuurlijk is bij kopen van garantie niet altijd slim maar in dit geval had het wel beter geweest. Bij een wasmachine is het misschien toch niet zo verstandig een afvoer pomp, motor (ook duur overigens maar zal langer dan 2 jaar mee moeten kunnen gaan) , riem en een deurtje kan je ook zelf vervangen maar lagers daar tegen weer niet en is extreem duur om te laten doen soms duurder dan een nieuwe wasmachine Ook bij een droger is het verstandig om niet zelf te gaan knoeien. Het verwarmingselement is snel beschadigd en kan brand veroorzaken deze moet doorgaans verwijderd worden om een riem te vervangen. Wil je het wel doen zorg er dan voor dat je een flinke tijd er voor uittrekt en zorg voor een nieuwe afdichting set.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!