Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

RDW schrapt kosten voor online kentekeninzage

13-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3075 keer bekeken
  •  
auto reis zomervakantie 1127

De RDW heeft het makkelijker gemaakt om de voertuiggeschiedenis tot 9 jaar terug op te vragen. Tot voor kort moesten consumenten die online hun voertuighistorie in wilden zien hiervoor betalen. Maar omdat dit in strijd is met de wet trok de Consumentenbond aan de bel bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). 

De AP gaf de Consumentenbond gelijk en droeg de RDW op de inzageprocedure aan te passen. Dat hebben ze gedaan.

De Consumentenbond nam de proef op de som en kreeg binnen twee weken een aangetekende brief met daarin alle gevraagde gegevens tot 9 jaar terug.

RDW rekende 4,65 euro

Via de website van de RDW kunnen consumenten gratis controleren welke kentekens op dit moment op hun naam staan. Maar wie wilde opzoeken welke kentekens in het verleden op zijn naam stonden, moest 4,65 euro betalen. Gratis de kentekenhistorie opvragen kon alleen via een brief met een kopie van het identiteitsbewijs.

Via de site van de RDW kunnen consumenten, met hun DigiD, nu dus wel gratis een inzageverzoek doen dankzij de interventie van de Consumentenbond.

Meer over:

rdw, kenteken
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!