Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

RDW meldt via site of auto logische tellerstand heeft

12-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
snelheidsmeter_09.jpg
Vanaf vandaag is via www.rdw.nl te zien of de laatst geregistreerde tellerstand van een voertuig logisch of onlogisch is. De RDW geeft dit oordeel aan de hand van eerder geregistreerde tellerstanden. Die moeten een oplopende reeks opleveren.
Online dienst
Met deze online service wil de RDW eigenaren en kopers bewust maken van het belang van een logische tellerstand.
Tellerstandcontrole
Voert iemand een kenteken in op www.rdw.nl, dan ziet hij op de balk 'Tellerstanden' van ieder personenvoertuig en iedere lichte bedrijfswagen (tot 3500 kg) of de tellerstand bij de laatste officiële opname al dan niet een logische reeks heeft opgeleverd. Dit is een gratis service.
Aanpak tellerfraude
Vanaf 1 januari 2014 heeft de RDW de registratie van tellerstanden overgenomen van de stichting Nationale Autopas. Vanaf dat moment geven de ruim 22.000 RDW erkende bedrijven stelselmatig tellerstanden aan de RDW door. Dat gebeurt onder meer bij de APK-keuring, veranderingen van eigenaar, technische wijzigingen en bij reparaties, onderhoud en bandenwissel van meer dan 150 euro.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!