Kassa

'Rampjaar dreigt voor luchthavens'

  •  
07-02-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
694859.jpg
Europese vliegvelden gaan een 'annus horribilis' (rampjaar) tegemoet. Dat stelde de overkoepelende organisatie van luchthavens ACI vrijdag. Vooral de scherpe daling van het vrachtvervoer baart de ACI grote zorgen.
,,Als ik praat met onze leden, krijg ik het gevoel dat januari erger zal worden dan december'', zei directeur Olivier Jankovec van ACI Europe. In de laatste maand van 2008 daalde het vervoer van passagiers met 7,7 procent en het vrachtvervoer zelfs met ruim 21 procent.
,,De vrachtcijfers zijn een indicatie van hoe de economie de luchtvaartsector beïnvloedt en zullen zich in de komende maanden vertalen in een verdere daling van het passagiersaanbod'', zei Jankovec. De ACI-topman zei verder dat er veel onzekerheid is over de diepte en de duur van de crisis.
De luchthaven Schiphol kondigde onlangs al aan honderden banen te gaan schrappen om de flinke daling van het luchtverkeer het hoofd te bieden. Topman Jos Nijhuis zei onlangs bij zijn nieuwjaarstoespraak dat Schiphol dit jaar rekent op een afname van het passagiers- en vrachtvervoer met 6 tot 10 procent. ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!