Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rabobank ziet voorzichtig herstel woningmarkt

12-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huis-te-koop_04.jpg
De ongunstige ontwikkelingen op de Nederlandse huizenmarkt lijken hun bodem te hebben bereikt. Dat stelt Rabobank, de grootste verstrekker van hypotheken van ons land, in zijn woensdag verschenen kwartaalbericht over de huizenmarkt.
De economen hebben becijferd dat de huizenprijzen dit jaar met 1,75 procent zullen dalen, maar in 2011 met 1 procent stijgen. Volgens de bank nemen de verkoopaantallen, na een lange periode van daling, weer beperkt toe. ,,De verkoopaantallen zullen echter niet snel het oude niveau halen. Daarvoor heeft de huizenmarkt een te grote duw gekregen'', aldus Rabobank.
Het goede nieuws is dat de gedwongen veilingtransacties niet meer toenemen. Maar het vertrouwen op de woningmarkt staat nog altijd onder druk. Dat komt omdat consumenten bang zijn voor werkloosheid en dubbele woonlasten. Ook de onzekerheden rond onder meer de hypotheekrenteaftrek speelt de huizenmarkt parten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!