Kassa

Banken verlagen rente op rood staan vanwege de coronacrisis

03-04-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
239 keer bekeken
  •  
De Rabobank, ABN Amro en ING verlagen de rente voor op rood staan van 12,9 procent naar 9,9 procent. Dat doen de banken vanwege de coronacrisis stellen ze in reactie op vragen van Kassa. Kassa informeerde bij banken of zij van plan zijn de rente op rood staan te verlagen. Ook bij de SNS bank gaat de rente omlaag, maar dat staat los van de coronacrisis.
In een reactie geeft Rabobank aan naar verschillende opties te kijken om klanten in deze zware tijd te helpen. Het is bij de bank onder meer mogelijk uitstel te krijgen van aflossing en rente op hypotheken en consumptieve kredieten. “Een andere knop waaraan we kunnen draaien, is het helpen van mensen die rood komen te staan. We hebben de debetrente per 1 april verlaagd naar 9,9 procent.”
Niet alleen de Rabobank, maar ook ABN AMRO verlaagt de rente naar 9,9 procent. Bij ABN Amro geldt de verlaging voor klanten met het product Privélimiet plus. Zij betaalden tussen de 10,2 procent en 12,9 procent rente voor rood staan. Klanten die gebruik maken van het product Rood Staan betaalden daar al 9,9 procent rente voor. Ook bij ABN Amro gaat de verlaging al per 1 april in.  

ING voert alsnog renteverlaging in

Aanvankelijk stelde ING in een reactie aan Kassa enkel dat de bank aan het kijken was naar “eventuele wijzigingen in het productaanbod.”  De bank bevestigde niet concreet dat de rente op rood staan omlaag zou gaan. Nadat al duidelijk was dat Rabobank en ABN Amro de rente verlagen, werd vrijdagavond alsnog bekend dat ook ING het tarief verlaagd. De kosten voor rood staan dalen van 12,9 procent naar 9,9 procent. De woordvoerder van de bank kan niet bevestigen of de verlaging bij andere banken een rol heeft gespeeld in het besluit van ING. De renteverlaging moet zo snel mogelijk ingaan, aldus de woordvoerder.

Ook SNS Bank verlaagt de rente

Ook bij de SNS Bank gaat de rente op rood staan omlaag. Op dit moment rekent de bank 11 procent rente. Dat wordt vanaf 7 april 9 procent. De verlaging staat overigens los van de coronacrisis, meldt moederbedrijf De Volksbank. De ASN Bank en de Regiobank die ook onder De Volksbank vallen, rekenen op dit moment al 9 procent rente voor rood staan. Dat wordt gelijk getrokken. Inmiddels heeft ook ING besloten de rente op rood staan te verlagen naar 9,9 procent.

KNAB rekent laagste rente

Van de banken die Kassa benaderde rekent KNAB de laagste rente. Daar kost rood staan 5 procent rente en dat blijft ook zo. Triodos rekent 10 procent rente voor rood staan. De bank wil niet communiceren over aanpassingen van rente voordat daarover een besluit is genomen.

Niet meer in het rood staan?

Wil jij niet meer rood staan? Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) geeft praktische tips hoe je meer grip op je geld krijgt.

Schriftelijke reacties

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

LourensA
LourensA6 apr. 2020 - 10:57

Let wel op: bij KNAB mag je maar 30 dagen roodstaan (en alleen als er voldoende saldo is op een andere KNAB rekening). Voldoe je daaraan niet dan betaal je 14%

maffy1948
maffy19485 apr. 2020 - 12:14

Het zijn gewoon witteboorden criminelen, zijn corrupt in de hoogste klasse, Stelletje zakkenvullers zijn het. Ze hadden die zelfde banken toen lekker laten zakken waren we nu van ze afgeweest. Wat er ook als Directeur heeft gezeten heeft niets opgelost het is nog de zelfde puinhoop. Een ander gaat de bak in hier worden ze de hand boven het hoofd gehouden. Omdat we een regering hebben die ook alleen aan geld  denkt en hoe je eraan komt maakt niet uit al is het op de smerigste manier. Maar als een ander knel zit vragen ze nog de hoofdprijs zodat die verder de afgrond in stort. Ze houden niet voor niets de rente laag of geen rente.

aad piraat
aad piraat5 apr. 2020 - 11:25

Eenmaal woekeraar altijd woekeraar en éénmaal tuig altijd tuig want voor hen is de pakkans binnen onze klasse justitie gereduceerd tot hun eigen rente percentage, dus 0.

ccdewit
ccdewit5 apr. 2020 - 11:19

Gewoon te bizar voor woorden.Ik krijg 0,01 % rente op mijn spaar rekening en moet, bij roodstaan) 10% betalen.Daar zit dus een factor 1000 tussen. In tijd van crisis zouden banken dit om moeten draaien.0,01 % bij roodstaan en 10% op mijn spaarrekening.En dan met droge ogen op de televisie vertellen dat zij hun uiterste best doen om mensen te helpen, terwijl de berichten, die je hoort uit de samenleving, banken zeer veel eisen en voorwaarden stellen aan mensen en ondernemers die het water aan de lippen staan.

reivi22
reivi225 apr. 2020 - 10:58

Ik krijg er tranen van in me ogen hoe groot het medelijden is wat de banken met ons hebben.Jarenlange winst van vele miljarden euro's die de banken met ons geld hebben gemaakt.En nu als pleister op de wonde bij gods gratie verlagen ze enigszins  het rood staan.Banken krijgen bijkans zo goed als gratis hun geld van de centrale Europese bank om aan ons tegen woeker rente weer uit te lenen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!