Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Banken verlagen rente op rood staan vanwege de coronacrisis

03-04-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
280 keer bekeken
  •  
De Rabobank, ABN Amro en ING verlagen de rente voor op rood staan van 12,9 procent naar 9,9 procent. Dat doen de banken vanwege de coronacrisis stellen ze in reactie op vragen van Kassa. Kassa informeerde bij banken of zij van plan zijn de rente op rood staan te verlagen. Ook bij de SNS bank gaat de rente omlaag, maar dat staat los van de coronacrisis.
In een reactie geeft Rabobank aan naar verschillende opties te kijken om klanten in deze zware tijd te helpen. Het is bij de bank onder meer mogelijk uitstel te krijgen van aflossing en rente op hypotheken en consumptieve kredieten. “Een andere knop waaraan we kunnen draaien, is het helpen van mensen die rood komen te staan. We hebben de debetrente per 1 april verlaagd naar 9,9 procent.”
Niet alleen de Rabobank, maar ook ABN AMRO verlaagt de rente naar 9,9 procent. Bij ABN Amro geldt de verlaging voor klanten met het product Privélimiet plus. Zij betaalden tussen de 10,2 procent en 12,9 procent rente voor rood staan. Klanten die gebruik maken van het product Rood Staan betaalden daar al 9,9 procent rente voor. Ook bij ABN Amro gaat de verlaging al per 1 april in.  

ING voert alsnog renteverlaging in

Aanvankelijk stelde ING in een reactie aan Kassa enkel dat de bank aan het kijken was naar “eventuele wijzigingen in het productaanbod.”  De bank bevestigde niet concreet dat de rente op rood staan omlaag zou gaan. Nadat al duidelijk was dat Rabobank en ABN Amro de rente verlagen, werd vrijdagavond alsnog bekend dat ook ING het tarief verlaagd. De kosten voor rood staan dalen van 12,9 procent naar 9,9 procent. De woordvoerder van de bank kan niet bevestigen of de verlaging bij andere banken een rol heeft gespeeld in het besluit van ING. De renteverlaging moet zo snel mogelijk ingaan, aldus de woordvoerder.

Ook SNS Bank verlaagt de rente

Ook bij de SNS Bank gaat de rente op rood staan omlaag. Op dit moment rekent de bank 11 procent rente. Dat wordt vanaf 7 april 9 procent. De verlaging staat overigens los van de coronacrisis, meldt moederbedrijf De Volksbank. De ASN Bank en de Regiobank die ook onder De Volksbank vallen, rekenen op dit moment al 9 procent rente voor rood staan. Dat wordt gelijk getrokken. Inmiddels heeft ook ING besloten de rente op rood staan te verlagen naar 9,9 procent.

KNAB rekent laagste rente

Van de banken die Kassa benaderde rekent KNAB de laagste rente. Daar kost rood staan 5 procent rente en dat blijft ook zo. Triodos rekent 10 procent rente voor rood staan. De bank wil niet communiceren over aanpassingen van rente voordat daarover een besluit is genomen.

Niet meer in het rood staan?

Wil jij niet meer rood staan? Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) geeft praktische tips hoe je meer grip op je geld krijgt.

Schriftelijke reacties

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!