Kassa
theme-icon
Geld

Rabobank verhoogt tarieven betaalpakketten en wijzigt limiet overboeken

20-01-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
122489 keer bekeken
  •  
rabobank_tarieven_20230120

Kantoor van de Rabobank in Utrecht en een Rabo Scanner

© Gebouw Rabobank: Vysotsky (via Wikimedia Commons)

Particuliere klanten van de Rabobank betalen per 1 april 2023 flink meer voor hun betaalpakketten en – indien van toepassing – voor het ontvangen van papieren afschriften. Ook wijzigt de Rabobank de limiet voor overboeken van 50.000 euro naar 5.000 euro. Toch meer geld overboeken? Dan geldt er vier uur bedenktijd. We zetten de belangrijkste wijzigingen voor je op een rij.

Laten we beginnen met de verschillende particuliere betaalpakketten. We noemen de huidige tarieven en we noemen de tarieven die per 1 april 2023 van kracht zijn.

Wat ga ik betalen voor mijn Rabobank-betaalpakket?

De Rabobank onderscheidt de volgende vier pakketten:

  • Rabo DirectPakket: Huidige prijs: € 2,25 per maand. Vanaf 1 april 2023: € 2,95 per maand
  • Rabo BasisPakket: Huidige prijs: € 3,70 per maand. Vanaf 1 april 2023: € 4,45 per maand
  • Rabo TotaalPakket: Huidige prijs: € 5,65 per maand. Vanaf 1 april 2023: € 6,50 per maand
  • Rabo RiantPakket: Huidige prijs: € 6,25 per maand. Vanaf 1 april 2023: € 7,50 per maand

De Extra Betaalrekening gaat € 1,75 per maand kosten, waar het huidige maandtarief € 1,10 bedraagt. Het aanvragen van een nieuwe betaalpas kost € 4,95, behalve voor houders van een Rabo JongerenRekening: zij betalen niets voor een nieuwe pas.

Een extra Raboscanner kost € 19,95 aan administratiekosten en de koersmarge voor zowel betaal- als geldautomaten in vreemde valuta stijgt van 1,2 procent naar 1,4 procent. Dat laatste houdt in dat je voortaan meer betaalt als je in het buitenland met je bankpas betaalt of geld opneemt in een vreemde munteenheid.

Wat ga ik betalen voor mijn papieren rekeningafschriften?

Mensen die toegang hebben tot Rabo Online Bankieren en tóch periodiek een papieren rekeningafschrift willen ontvangen, zijn vanaf 1 april 2023 ook duurder uit. Hieronder de huidige tarieven én de toekomstige tarieven:

  • Maandafschrift: Huidig tarief: € 0,80 per maand. Vanaf 1 april 2023: € 1,20 per maand
  • Tweewekelijks afschrift: Huidig tarief: € 1,70 per maand. Vanaf 1 april 2023: € 2,50 per maand
  • Wekelijks afschrift: Huidig tarief: € 3,60 per maand. Vanaf 1 april 2023: € 5,40 per maand
  • Afschrift buitenland: Huidig tarief: € 1,70 per maand. Vanaf 1 april 2023: € 2,10 per maand

Wie een kopie van een rekeningafschrift opvraagt, betaalt daar momenteel € 0,80 voor. Vanaf 1 april 2023 wordt dat € 1,20 per kopie.

Rabobank verlaagt de overboekingslimiet

En er is nog een belangrijke wijziging die per 1 april in werking treedt. Dat heeft te maken met de overboekingslimiet. Momenteel kun je per overboeking een bedrag van 50.000 euro overmaken. Deze limiet wordt fors verlaagd, namelijk naar 5.000 euro per overboeking.

Wil je tóch een grotere overboeking doen, bijvoorbeeld omdat je een grote uitgave in de planning hebt staan? Dan moet je zelf je overboekingslimiet verhogen. Het is belangrijk om dat op tijd te doen, want er zit een wachttijd aan verbonden. Is je limiet eenmaal verhoogd, dan moet je vier uur wachten voordat je de overboeking kunt doen. Dat doet de Rabobank naar eigen zeggen om je extra tegen fraude te beschermen.

Ook stuurt de bank je een bericht voordat je limiet wordt overgezet. Meer informatie lees je op de website van de Rabobank.

Lees ook onderstaande artikel.

Bron: Rabobank

Thema's:

theme-icon
Geld

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (13)

walsum107
walsum10723 jan. 2023 - 20:56

Nooit anders geweest. De Rabo bepaald onder het mom van witwassen voor € 5000 euro en de legitieme overboeking is discuciabel waar zakenmensen, witwassen heet geen particulier tenzij er rare dingen denkelijk verdacht zijn. Ik doe haar zaken want zuster heet verpleeghuis, zeker niet onbemiddeld en denkt altijd dat ze het niet kan betalen en ben je al bijna verdacht als er beneden de norm schenkingen worden gedaan. En dan zelf de limiet verhogen heet 4 uur wachttijd en de deal is over.

Kosgr
Kosgr23 jan. 2023 - 13:05

We hebben helaas geen overheid die praktisch nooit aan de kant van de volk staat! Die heeft deze uitbuiters vrij spel om onze bloed te zuigen.

alk
alk23 jan. 2023 - 12:45

Lijkt erg veel op een wurgcontract, stikken of slikken. De andere 3 banken zullen wel snel volgen. Het grootste gedeelte van de bankkantoren is gesloten wat een enorme kostenbesparing oplevert. Deze besparing had gebruikt kunnen worden om de tarieven stabiel te houden. Alle kosten van fraude van de Rabobank zoals de Libor affaire en de kosten van de sukkels die opgelicht worden door hun geld op de kluisrekening van een geldezel te zetten, mogen de oplettende reguliere klanten betalen. Reden voor mij om mijn spaargeld NIET bij de Raboboeren te stallen. Er staan genoeg banken welke onder het Nederlands of Duits deposito garantie stelsel vallen op van spaarbank veranderen punt nl. Voorbeeld, de Raboboeren geven 0,25 % rente, Lloydsbank geeft 1% rente, dat is 4 maal zoveel,

Meindo
Meindo23 jan. 2023 - 12:09

Blij dat ik een jaar of 8 terug weg gegaan ben bij die graaiersbende. Maar helaas kunnen de andere banken er ook wat van. Minder service, alle banken in de buurt sluiten en steeds meer betalen. Tja, de top van de banken moet ook wat “verdienen”.

anduril
anduril23 jan. 2023 - 11:46

Dat een bank de mogelijkheid biedt om de overboekingslimiet te wijzigen is prima, maar als een bank dat zelf en zonder toestemming van de klant gaat doen is er principieel iets mis.

cornelis hagen
cornelis hagen23 jan. 2023 - 11:33

Machtsmisbruik van de bovenste plank. Ondertussen ook het Mkb nog eens pesten ivm contant geld storten. Weinig meer sociaal of meedenkend, behalve aan hun eigen miljarden winst.

Franske1958
Franske195823 jan. 2023 - 10:11

Meer betalen voor mijn pakket en voor mijn twee wekelijkse afschriften?? Dat bedrag heb ik er graag voor over om mijn afschriften via de post te kunnen blijven ontvangen. Die verlaagde limiet voor overboeken maakt mij niets uit, ik doe toch niet aan internepbankieren. Geld zelf overboeken??? dat is heel veel jaren geleden dat dat voor het laatst heb gedaan.

Wilma-60
Wilma-6022 jan. 2023 - 9:36

Hoe sneller, ze het contante geld eruit hebben, hoe meer, zal je moeten betalen !!! Dat heet macht !!! En meer controle over jou en je geld !!

Primarch
Primarch21 jan. 2023 - 18:50

Schurken zijn het! Ik moet misschien maar eens opzoek naar een andere bank! Laats ook was onze random reader kapot (na tig jaar) en ik wist nig hoeveel moeite het kostte om een tweede te krijgen (eentje was toch wel genoeg voor een gezin redeneerde de bankmedewerker, waar bemoeit ie zich mee?) Nu hebben ze een slimmere oplossing bedacht. Apparaatje kapot? Mag ik effe vangen? 15 eurie voor een nieuwe! WTF???

Viela
Viela21 jan. 2023 - 18:16

Banken geven je een paraplu wanneer het niet regent🌂, ze willen deze terug wanneer het begint te regenen ☔

RaymondenJoop
RaymondenJoop21 jan. 2023 - 13:49

Ook met hypotheken en dat je daarvoor überhaupt banken nodig hebt is discutabel. Banken lopen minimaal risico en dt zou hierdoor makkelijk door de overheid verstrekt/ georganiseerd kunnen worden. Gaat niet gebeuren omdat de financiële wanorde, eurobonds, etc een financiële sector vereisen. Goed beschouwd heb je de banken alleen nog nodig voor commerciële activiteiten als verzekeringen en beleggingen. De rest is om het systeem in stand te houden en afzetterij

Edruak
Edruak21 jan. 2023 - 12:23

Schandalige prijsverhogingen bij RABObank van 30 tot 50%, die zich op geen enkele redelijke wijze laten rechtvaardigen. Ik kan dit niet anders duiden dan als puur machtsmisbruik.

Marnixo
Marnixo20 jan. 2023 - 23:54

Vroeger had je duizenden banken in Nederland met ongelofelijk veel personeel. Dus de panden waarin ze zaten kosten miljoenen. Toen de introductie van de smartphone kwam, kwamen er apps. Zo ook bank apps. Zo kregen we eerder betalen met de bankpas en nu met de app. Duizenden bankgebouwen gingen daardoor sluiten. Waar nu nog kleine kantoren hier en daar nog staan. Met het sluiten gingen ook duizenden banen verloren. Daardoor konden banken veel meer geld overhouden. Toen waren het alleen nog de app ontwikkelaars en alle meeste administratie doen de klanten nu zelf in de app. Waar halen banken het lef vandaan om alles maar te blijven verhogen terwijl ze zat geld hebben. Dat heet macht. Banken hadden allang genationaliseerd moeten worden.