Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Rabobank laat vermogende spaarders betalen om te sparen

11 feb 2020
  •  
leestijd 1 minuten
Rabobank logo 930x520
Bij de Rabobank moeten vermogende spaarders rente gaan betalen op hun spaargeld. De bank gaat vanaf 1 juli op betaal-, spaar- en beleggingsrekeningen met een tegoed van meer dan 1 miljoen euro 0,5 procent rente heffen. Dit gaat volgens de Rabobank gelden voor vierhonderd particuliere klanten en 6600 zakelijke klanten.
Spaarders die minder dan 1 miljoen euro op hun rekening hebben, krijgen nog steeds 0,01 procent rente. Voor zakelijke klanten ligt dat iets lager. Zij krijgen tot een spaartegoed van een ton 0,01 procent rente. Tussen de ton en 1 miljoen euro zet Rabobank voor hun de rente op nul.

Spaarrente

Rabobank is de laatste grootbank die negatieve rente gaat rekenen voor vermogende spaarders. ING en ABN AMRO kondigden dergelijke stappen al eerder aan. De spaarrente is al tijden laag omdat de banken zelf rente moeten betalen over het geld dat zij bij de Europese Centrale Bank (ECB) stallen. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!