Kassa

Rabobank: huizenprijs stabiliseert dit jaar

17-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huis-te-koop.jpg
De Rabobank voorziet een lichte prijsstijging van huizen in de tweede helft van dit jaar, maar al met al zal de gemiddelde huizenprijs dit jaar nog iets lager uitvallen dan vorig jaar, aldus de bank in een woensdag gepubliceerd kwartaalbericht.
Volgens de bank zal niet alleen de prijs van een bestaande woning in de loop van dit jaar oplopen, maar ook het renteniveau, terwijl de brutolonen dit jaar stabiel zullen blijven. De betaalbaarheid van huizen zal afnemen en dat is slecht nieuws voor de starters op de woningmarkt, aldus de Rabobank.
,,Met de voorzichtige opleving van de economie lijkt ook de Nederlandse woningmarkt uit het dal te klimmen. Na een forse daling van het aantal transacties vorig jaar is recent weer sprake van een toename. Dit jaar zal dat aantal verder oplopen'', denken de economen van de Rabobank.
De negatieve ontwikkeling van afgelopen jaar lijkt doorbroken, maar het aantal huizenverkopen zal nog niet het niveau bereiken van voor de kredietcrisis. Ook het prijsniveau van voor het derde kwartaal 2008 zal voorlopig niet worden gehaald. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!