Kassa

Na ING en ABN AMRO ook Rabobank slachtoffer cyberaanval

29-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Rabobank logo 930x520
Rabobank wordt maandag getroffen door een DDoS-aanval. Klanten van de bank kunnen daardoor niet op de website of de app van de bank terecht. Ook betalingen via iDeal werken niet.

Overbelaste server door te veel data verkeer

Bij een DDoS-aanval wordt een internetsite bestookt met grote hoeveelheden dataverkeer zodat de server overbelast raakt en de website moeilijk of helemaal niet te bereiken is. Wie er achter de aanvallen zit, is niet bekend.

'Klantgegevens zijn veilig'

Rabobank stelt dat banken vrijwel dagelijks met DDoS-aanvallen te maken hebben, maar dat die nu buitengewoon hevig zijn. De bank benadrukt dat de gegevens van klanten veilig zijn. Het bedrijf werkt hard om de aanval af te weren.
Afgelopen weekeinde werden ook ABN AMRO en ING al door hackers onder vuur genomen. Die banken hebben, maandagochtend, geen last meer. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

harryromijn
harryromijn29 jan. 2018 - 18:16

Putin en zijn Russen zijn "pissed" op Wijsvingerland, dus... de hoogste tijd, dat de AIVD ALLE middelen krijgt, om dit soort aanvallen tegen te gaan. Of liever wachten op zo veel internet storingen, dat we altijd voldoende cash op zak moeten hebben ? Om over de rest van de narigheid maar te zwijgen...

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!