Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rabobank boekt lagere nettowinst

26-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Rabobank_09.jpg
Rabobank heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van 1,84 miljard euro. Dat is 8 procent minder dan in 2013. Dat maakte de bank donderdag bekend.
Eenmalige posten
Dat de nettowinst lager is uitgevallen, komt volgens de bank vooral doordat het resultaat in 2013 positief werd beïnvloed door eenmalige posten. Onderliggend, dus exclusief bijzondere posten, kwam de winst volgens de coöperatieve bank wel fors hoger uit.
Resultaatsverbetering
,,Onze financiële resultaten over 2014 zijn gegeven de nog moeilijke economische omstandigheden en de ontwikkelingen in de afgelopen jaren niet onbevredigend. Voor de toekomst is het echter nog onvoldoende. Onderliggend hebben we een resultaatsverbetering laten zien'', zegt topman Wiebe Draijer in een toelichting.
Slechte leningen
Klanten van Rabobank losten vorig jaar 4 miljard extra af op hun hypotheken. Dat is meer dan ooit tevoren. Het geld dat de bank opzij moest zetten voor slechte leningen bleef met 2,6 miljard euro op een hoog niveau.
Marktomstandigheden
De vastgoedpoot van de bank blijft worstelen met de nog altijd moeilijke marktomstandigheden. Hier werd een nettoverlies geleden van 263 miljoen euro. In 2013 bedroeg het nettoverlies nog 814 miljoen euro.
Particuliere consumptie neemt toe
Rabobank verwacht dit jaar te kunnen profiteren van het verdere herstel van de economie. ,,De recente forse daling van de olieprijs en de waardedaling van de euro zorgen voor wat extra wind in de rug. Doordat voor het eerst sinds jaren naast de export ook de particuliere consumptie weer toeneemt, verwachten we voor dit jaar dat alle marktsectoren groei kunnen vertonen'', aldus Draijer. ANP

Meer over:

rabobank, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!