Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rabo lijft mobielebetaaldienst MyOrder in

29-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rabobank_20.jpg
Rabobank neemt de mobiele bestel- en betaaldienst MyOrder over. Dat heeft de bank woensdag bekendgemaakt.
Hoeveel Rabo voor het bedrijf heeft neergeteld is onbekend, maar volgens Rabodirecteur Marco Bosma gaat het om een miljoenendeal. Met de overname wil de bank zijn positie op de mobiele betaalmarkt verstevigen.
'Mobieltje als betaalmiddel'
Gebruikers kunnen met de app van MyOrder bestellingen plaatsen en direct afrekenen bij onder meer bioscopen, cafés en restaurants. ,,Je hoeft niet te wachten tot de serveerster naar je toekomt, hebt geen kleingeld bij parkeren nodig en staat niet meer in de rij voor je bioscoopkaartje'', aldus MyOrder-oprichter Thomas Brinkman.
Bosma wijst erop dat al meer dan 1 miljoen Nederlanders hun mobieltje als betaalmiddel gebruiken. ,,Aangezien er 5,5 miljoen smartphones in ons land circuleren, is de groeipotentie enorm. Wij zijn hier ingestapt omdat het interessant is voor onze particuliere én zakelijke klanten'', aldus de directeur. Maar ook mensen die geen klant zijn bij Rabobank, kunnen gebruikmaken van de app.
MyOrder
Rabo heeft met de transactie 80 procent van de aandelen MyOrder in handen gekregen, Brinkman blijft een belangrijke aandeelhouder. MyOrder heeft 20 medewerkers in dienst.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!