Kassa

Raad van State buigt zich over gaswinning

13-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gas930x520
De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) strijdt donderdag sámen met de inwoners van Groningen en milieuorganisaties tegen het gaswinningsbesluit van minister Henk Kamp van Economische Zaken. De minister besloot om de gaswinning vanaf oktober met 10 procent te verlagen.
Beroepsschriften
Tegen dit instemmingsbesluit zijn twintig beroepschriften ingediend, waaronder die van de provincie Groningen samen met de Veiligheidsregio Groningen en een groot aantal Groningse gemeenten en waterschappen. Deze worden donderdag en indien nodig vrijdag door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State behandeld.
Veiligheidsaspect
Hoewel de partijen aan dezelfde kant staan, namelijk tegenover de minister, zijn de motieven niet gelijk. De NAM stelt dat de minister onduidelijkheid heeft geschapen door binnen een jaar de veiligheidsnormen te veranderen. Milieuorganisaties denken daar anders over. Zij menen dat de NAM het veiligheidsargument misbruikt om te voorkomen dat de gaskraan dicht moet. De Raad van State streeft ernaar binnen enkele maanden uitspraak te doen. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!