Kassa

Quarantaineplicht voor reizigers uit VS, KLM niet blij

  •  
29-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
142 keer bekeken
  •  
1127klm

© KLM

Vanaf donderdag 30 december treedt een quarantaineplicht in werking voor reizigers uit de Verenigde Staten. Deze geldt ook voor gevaccineerden.

Het ministerie van Buitenlandse zaken meldt dit woensdag. De VS veranderen van hoogrisicogebied naar zeerhoogrisicogebied. Reizigers uit een zeerhoogrisicogebied moeten tien dagen in quarantaine. Wel mag deze quarantaine na vijf dagen beëindigd worden, na een negatieve coronatest bij de GGD. Een negatieve coronatest voor reizigers uit de Verenigde Staten blijft ook verplicht.

KLM niet blij

Luchtvaartmaatschappij KLM is niet blij met de quarantaineplicht voor reizigers vanuit de VS en spreekt van 'paniekvoetbal'. "Vorige week is juist de testverplichting aangescherpt waardoor iedereen een negatieve test moet hebben. Wat voegt een quarantaine nu dan toe?" vraagt een woordvoerster zich af. ANP

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Wilma-60
Wilma-6030 dec. 2021 - 12:34

Misschien de vliegtuigen een poos aan de grond laten ?? Natuurlijk is KLM niet blij, zitten al jaren dat er geld ingepompt moet worden en dan willen ze niet nog meer reizigers missen?? Gezond is voor hun niet zo belangrijk dan toch??

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!