Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Quarantaineplicht mogelijk per mei voor reizigers naar Nederland

24 mrt 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1336 keer bekeken
thuiswerken werk zoeken werkloos 1127

Het kabinet wil een quarantaineplicht invoeren voor reizigers die naar Nederland komen of terugkeren. Deze zal waarschijnlijk vanaf de eerste helft van mei gaan gelden. Het kabinet hoopt dat een wetsvoorstel waaraan het werkt zal worden aangenomen door het parlement, aldus coronaminister Hugo de Jonge.

Het demissionaire kabinet werkt al langer aan een verplichte quarantaine, omdat het advies dat nu aan reizigers wordt gegeven maar matig wordt opgevolgd. Overtreding van de plicht zal mensen op een boete komen te staan, hoe hoog die wordt is nog niet bekend.

Plicht negatieve testverklaring ook voor automobilisten

Naast een verplichte quarantaineperiode van tien dagen, moeten mensen die met het vliegtuig of de boot naar Nederland reizen nu al een negatieve testverklaring overleggen. Het kabinet wil die plicht ook invoeren voor automobilisten. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

marleenvanh
marleenvanh24 mrt 2021 - 18:16

Ik ben maar een dom vrouwtje natuurlijk, (lol), maar geldt dat ook voor mensen die dan al 2x gevaccineerd zijn en zulks kunnen bewijzen? Zo ja, wat is dan het echte nut van dat vaccineren... ?? Of gaan 'ze' ervan uit dat men dan alleen zelf niet ziek kan worden maar wel alles en iedereen om zich heen (die nog niet gevaccineerd is....) kan besmetten en dat de vaccins dus allemaal(!) maar 'half' werken? Ja sorry hoor, ik vind dit niet echt duidelijk. Temeer daar wij met de eigen auto naar een eigen 2e huisje willen voor een week of 6.

2 Reacties
spikkel
spikkel25 mrt 2021 - 9:06

Zelfs als je gevaccineerd bent kunt je nog steeds zelf ziek worden. Dat vertellen 'ze' niet. Vaccinatie is de weg naar vrijheid maar met vaccinatie blijven alle maatregelen gewoon gelden. Heb je Corona relateerde klachten dan moet je alsnog naar de teststraat.

Ook dat tweede huisje moet nog even wachten. Als, als, als, als, als we nog even door de zure appel bijten is het einde van tunnel in zicht. Dat zeggen ze ook al een half jaar ......

spikkel
spikkel25 mrt 2021 - 9:10

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5214789/rivm-vaccinatie-vaccin-prik-coronaregels-regels-testen-afstand