Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Quarantaine niet meer verplicht na reis uit oranje gebied

01-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
469 keer bekeken
  •  
reizen vliegveld vertrekhal 1127
Wie vanuit een land met een oranje reisadvies Nederland binnenkomt, hoeft vervolgens niet meer in thuisquarantaine. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken laten weten. Op dit moment zijn gebieden als Spanje en de hoofdstad van Portugal, Lissabon, nog oranje.
Eerder werd bij dergelijke reizen nog dringend geadviseerd om de eerste tien dagen na terugkomst thuis te blijven. Het ministerie zegt er wel bij dat het advies alleen vervalt voor mensen die een vaccinatie, een negatieve testuitslag of een herstelbewijs van corona op zak hebben.

Spanje blijft oranje

Woensdag werd besloten dat het reisadvies voor Spanje nog oranje blijft. Dat komt omdat de coronacijfers daar nog niet goed genoeg zijn. Alleen noodzakelijke reizen zijn dus toegestaan.
Daarbij is volgens het ministerie niet alleen het aantal besmettingen van belang, maar ook het percentage van de tests dat positief is en het aantal reizigers dat corona uit Spanje meeneemt naar Nederland. Ook de regio Groot-Lissabon in Portugal heeft een oranje reisadvies. Voor de rest van Portugal geldt kleurcode geel. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!