Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

PVV en CDA willen weer licht langs snelweg

30-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Snelweg_26.jpg
Oppositiepartijen PVV en CDA willen dat het licht langs de snelwegen weer de hele nacht aangaat. ,,Heroverweeg het besluit'', zei Sander de Rouwe van het CDA donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer met minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu.
'Veel irritatie'
Langs een aantal snelwegen gaat de verlichting om 23.00 uur uit. De Rouwe merkt hierover ,,veel irritatie'' bij mensen. Ook twijfelt hij of de maatregel goed is voor de verkeersveiligheid. Ook Machiel de Graaf van de PVV zegt veel klachten van ouderen te ontvangen over de verkeersveiligheid op donkere snelwegen.
'Uitzetten kost meer geld'
Het AD meldde donderdag dat het uitzetten van de verlichting meer kost dan het oplevert. Volgens de krant is Rijkswaterstaat tonnen kwijt aan het handmatig inschakelen van de verlichting bij werkzaamheden. Dat concludeert de krant uit documenten die zijn bemachtigd.
Kostenpost
Het uitzetten van de verlichting moet miljoenen besparen, maar blijkt een kostenpost. Het brengt 0,6 miljoen euro per jaar op. Maar het kost volgens de krant 2 miljoen per jaar om de lichten wél aan te laten op plekken waar aan de weg wordt gewerkt. Dat moet ter plekke gebeuren door een aannemer, die daarvoor geld vraagt. Ook bij grote ongelukken moet het licht weer aan.
Attje Kuiken van de PvdA wil weten wat de kosten zijn van de maatregel en of het niet verstandiger is om over te stappen op led-verlichting langs snelwegen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!