Kassa

PvdD wil onverdoofd slachten verbieden

16-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Koeien 930x520
De Partij voor de Dieren probeert onverdoofd slachten opnieuw te verbieden. Ze dient een initiatiefwet in waarin de uitzondering die nu geldt voor halal en koosjer slachten wordt geschrapt.

Onverdoofd slachten leidt tot stress

De PvdD wil een overgangstermijn van vijf jaar, zodat slachterijen de gelegenheid krijgen voor aanpassingen. Na deze vijf jaar zullen alle dieren in Nederland worden bedwelmd voordat ze worden geslacht. Volgens de PvdD leidt onverdoofd slachten van dieren tot extra stress en onaanvaardbaar dierenleed.
In 2011 probeerde partijleider Marianne Thieme ook al onverdoofd slachten verboden te krijgen. Haar wetsvoorstel werd toen door de Tweede Kamer aangenomen, maar in de senaat verworpen. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

van deuveren
van deuveren18 mrt. 2018 - 23:29

Het onverdoofd slachten MOET verboden worden! dit betreft ook het massaal ongeoorloofd houden van dieren voor de slacht! Bedoeling om het via de supermarkten het TEVEEL geslachte dieren te verkopen m.a.w.er wordt TEVEEL vlees aangevoerd naar de supermarkten! Die het Later MOETEN weggooien er wordt teveel geslacht en dieren gehouden met he t risico dat al 10 jaar bestaande ong eneesljke vetinaire ziektes onder mensen uitbreken en niet te bestrijden zijn met associale problemen tot gevolg! Mensen raken arbeidsongeschikt MOE Total los e.t.c.!  IS DAT DE PRIJS DIE DE CONSUMENT MOET BETALEN VOOR RUIM 75 JAAR COMPSUMPTIE MAATSCHAPPIJ !? DIt is wel heel duur OM TEVERONDERSTELLEN/TE CONSTATEREN!! EN HET RIJK MAAR KLAGEN DAT DE ZORG ZO DUUR IS!!

nipe1
nipe117 mrt. 2018 - 18:27

Deze dierenmishandeling moet meteen ophouden  als het niet bevalt hoe hier de dieren op z'n  dier vriendelijks worden geslacht  moeten ze maar oprotten!

manwijf
manwijf17 mrt. 2018 - 10:22

PvdD is niet mijn partij, maar ze hebben groot gelijk, dat ze dit willen uitbannen. Deze middeleeuwse dierenmishandeling is te schandalig voor woorden! Wij hoeven niet te buigen voor lui die qua beschaving 100 jaar achter lopen. 

Oppi
Oppi16 mrt. 2018 - 23:07

Ze krijgen weer aandacht,trouwens het is niet alleen Halal dat onverdoofd slachten  voorschrijft, ook het joodse geloof schrijft onverdoofd slachten voor.

1 Reactie
manwijf
manwijf17 mrt. 2018 - 10:16

Dat staat er toch!

tenormin
tenormin16 mrt. 2018 - 16:00

En dan wordt het weer verworpen, zeer helaas. 't Moet nu een maal Halal zijn bij onze Medelanders, dus....

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!