Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

PvdA wil sociale huurgrens bevriezen

08-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huis2_43.jpg
De PvdA wil dat de maximale huurgrens voor sociale huurwoningen de komende jaren niet boven de 699 euro per maand uitkomt. Het kabinet moet deze zogenoemde liberalisatiegrens een aantal jaren bevriezen. Dat stelt PvdA-Tweede Kamerlid Jacques Monasch dinsdag in het Financieele Dagblad.
Elk jaar duurder
Momenteel wordt de sociale huursector door de indexatie elk jaar duurder. Daardoor wordt het voor de doelgroep steeds lastiger de huren op te brengen. De PvdA wil dat de sociale huurwoningen beschikbaar en betaalbaar blijven voor mensen met een inkomen tot ten minste 38.000 euro per jaar.
Als de sociale huurgrens de komende jaren gelijk blijft, zal dat er volgens Monasch ook toe leiden dat investeerders meer woningen gaan bouwen voor de vrije sector met een huur net boven de 700 euro. Deze woningen zijn dan geschikt voor de middeninkomens die net iets te veel verdienen om een sociale huurwoning te betrekken, aldus de PvdA'er. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!