Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

PvdA wil extra geld voor sport 'arm' kind

29-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kinderen sport zwemmen.png
De PvdA wil dat het kabinet meer geld uittrekt om kinderen die in armoede opgroeien de mogelijkheid te geven gaan sporten. Tjeerd van Dekken, Tweede Kamerlid PvdA, denkt daarbij aan een bedrag van 17 miljoen euro voor het Jeugdsportfonds en Stichting Leergeld.
'Sociaal contact'
In Nederland moet ieder kind kunnen sporten, aldus Van Dekken vrijdag. Kinderen die niet met leeftijdgenoten kunnen meedoen omdat hun ouders er het geld niet voor hebben, staan volgens hem letterlijk buitenspel. ,,Ze staan buiten de groep en lopen veel sociaal contact mis. Door kinderen de mogelijkheid te geven weer mee te sporten, horen ze er weer bij, en ontwikkelen ze zich sociaal, mentaal en fysiek.''
Van Dekken komt na de zomer officieel met zijn voorstel, wanneer de Tweede Kamer de begrotingen voor volgend jaar behandelt. ANP

Meer over:

sport, armoede, pvda, kinderen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

geensaus
geensaus29 jul. 2016 - 16:23

Het belang van sport wordt overdreven. Er zijn veel meer mogelijkheden: muziek, schilderen, toneel spelen, uitvindersgroep, natuurgroep, houtbewerking, textiele werkvormen en mode, ik noem maar wat. Zat kinderen die gruwen van teamsporten, vooral waar grote bekken aan te pas komen. Sociale contacten kunnen op veel andere manieren. Ik, bv., wilde dolgraag op ballet en ik verveelde me dood op die gymclub waar ik van mijn ouders naar toe moest. En toen was die sporttunnelvisie nog niet eens zo erg. Heeft overigens geen sociale contacten opgeleverd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!