Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

PvdA wil 10.000 wijkverpleegkundigen

23-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
doctor-stethoscope_39.jpg
Als het aan de PvdA ligt, komen er de komende jaren 10.000 wijkverpleegkundigen bij. Ook moeten er 1000 zorgcentra in de wijken worden opgezet. Dat gaat in totaal 1 miljard euro kosten, zegt Tweede Kamerlid Jetta Klijnsma donderdag in Trouw.
Betere zorg
De PvdA wil dat de zorg meer in de wijk wordt georganiseerd. Dat is niet alleen goedkoper, maar ook beter voor de patiënt. De zorg is volgens de partij nu te versnipperd georganiseerd. Een wijkverpleegkundige kan alle zorg van een patiënt goed overzien en bepalen wat wel en niet nodig is.
De PvdA kreeg eerder via een motie in de Tweede Kamer al voor elkaar dat er structureel 10 miljoen euro zou worden geïnvesteerd in projecten met wijkverpleegkundigen. Dat geld gaat voortaan via gemeenten naar de wijkzusters.
'Onmisbare schakel'
Minister Edith Schippers stelde recent nog dat de wijkverpleegkundige een onmisbare schakel in de buurt is, omdat deze helpt bij het signaleren van gezondheidsproblemen. Ook Schippers wil zorg graag dichterbij huis gaan organiseren.
De wijkzusters werden in de jaren negentig grotendeels wegbezuinigd.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!