Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

PvdA: versoepel regels voor indexatie pensioenen

02-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
125 keer bekeken
  •  
nabestaandenpensioen geld sparen 1127

Oppositiepartij PvdA wil dat pensioenfondsen per 2022 meer mogelijkheden krijgen om pensioenen mee te laten stijgen met het algemene prijspeil. De PvdA stelt voor om de toekomstige regels voor indexatie van de pensioenen al in te laten gaan. De wet die dat zou regelen is uitgesteld tot 2023. 

Het nieuwe pensioenstelsel moet er in de toekomst voor gaan zorgen dat pensioenfondsen sneller kunnen indexeren. Daar staat tegenover dat zij bij tegenvallers ook sneller moeten korten. Nu zijn de pensioenen bij de meeste fondsen al jaren niet meer verhoogd, mede door de historisch lage rente en de strikte regels waaraan zij zijn gebonden.

PvdA wil vertraging niet afwachten

Het kabinet had met vakbonden en werkgevers afgesproken dat de nieuwe pensioenwet in 2022 in zou gaan. Vanaf dat moment zou al vanuit het nieuwe stelsel gekeken worden naar de financiële situatie van pensioenfondsen. Kort gezegd zouden die daardoor eerder kunnen indexeren.
PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk vindt het "geen gewenste gang van zaken" dat voor veel gepensioneerden nu weer een streep dreigt te gaan door een pensioenverhoging, alleen omdat de wet vertraging heeft opgelopen. De verwachting was immers gewekt dat er volgend jaar in veel gevallen wél kon worden geïndexeerd. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!