Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

PvdA: Schulden? Tijdelijk huur omlaag

16-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huis_slechte-buurt_04.jpg
Soms moeten mensen met schulden een tijdelijke verlaging van de huur kunnen krijgen, vindt PvdA-Kamerlid Jacques Monasch. ,,De PvdA vindt de berichten over de toename van huurders die hun woonlasten niet meer kunnen dragen, zorgwekkend.''
Gemeenten
De PvdA wil armoede en huisuitzettingen voorkomen. Het verschil in de huurprijs moet in de gedachte van de PvdA worden bijgepast door gemeenten. Monasch reageert op voorstellen van de gemeente Den Bosch, die de woonlasten in de eigen gemeente onderzocht.
Wet aanpassen
De partij gaat het kabinet vragen om de wet aan te passen om de huurverlaging in individuele gevallen mogelijk te maken. Mensen in een corporatiehuis kunnen nu al een huurverlaging krijgen als hun inkomen lager wordt.
Energiezuinige verbouwingen
Verder moet de wet zo aangepast worden dat huurders energiezuinige verbouwingen niet langer kunnen blokkeren, vindt de PvdA. ,,De energierekening begint zo langzamerhand een hoger oplopende kostenpost te worden dan de huur zelf", concludeert Monasch. Energiebesparende verbouwingen vereisen nu nog 70 procent van de instemming van de huurders, weet de PvdA. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!