Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

PvdA: laat AOW-leeftijd langzamer stijgen

18-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pensioen ouderen 930 520
Oppositiepartij PvdA wil dat de leeftijdsgrens voor de AOW minder snel stijgt. De pensioenleeftijd moet niet al in 2021, maar pas in 2030 op 67 jaar komen. De partij pleit verder voor een flexibele AOW-leeftijd, waardoor iedereen maximaal drie jaar eerder (of desnoods later) kan stoppen.

'Niet iedereen houdt langer werken vol'

De sociaaldemocraten vinden het logisch dat de pensioenleeftijd stijgt nu mensen steeds ouder worden. Maar niet iedereen houdt dat langere werken vol, zoals stratenmakers, verpleegkundigen, agenten en brandweermannen, aldus PvdA-leider Lodewijk Asscher over het nieuwe pensioenplan van zijn partij. Hij wijst op cijfers waaruit blijkt dat je met een laag inkomen veel minder lang van je AOW kunt genieten.
,,Dat is heel oneerlijk'', zei hij tegen EenVandaag. ,,Al op jonge leeftijd werken mensen keihard. Mensen raken overspannen en redden het niet. Zeker in zware beroepen.'' ANP

Meer over:

aow, pvda, aow-leeftijd
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!