Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

PvdA: laat AOW-leeftijd langzamer stijgen

18 apr 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pensioen ouderen 930 520
Oppositiepartij PvdA wil dat de leeftijdsgrens voor de AOW minder snel stijgt. De pensioenleeftijd moet niet al in 2021, maar pas in 2030 op 67 jaar komen. De partij pleit verder voor een flexibele AOW-leeftijd, waardoor iedereen maximaal drie jaar eerder (of desnoods later) kan stoppen.

'Niet iedereen houdt langer werken vol'

De sociaaldemocraten vinden het logisch dat de pensioenleeftijd stijgt nu mensen steeds ouder worden. Maar niet iedereen houdt dat langere werken vol, zoals stratenmakers, verpleegkundigen, agenten en brandweermannen, aldus PvdA-leider Lodewijk Asscher over het nieuwe pensioenplan van zijn partij. Hij wijst op cijfers waaruit blijkt dat je met een laag inkomen veel minder lang van je AOW kunt genieten.
,,Dat is heel oneerlijk'', zei hij tegen EenVandaag. ,,Al op jonge leeftijd werken mensen keihard. Mensen raken overspannen en redden het niet. Zeker in zware beroepen.'' ANP

Meer over:

aow, pvda, aow-leeftijd

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

h-hollander@kpnmail.nl
h-hollander@kpnmail.nl4 jun 2019 - 9:07

gewoon 65 jaar stoppen AOW